«Ta peaks teadma, et mu sünnipäev on kevadel.» Õnnitlussõnum ajas teenetemärgi saanud Jassi Zahharovi täitsa segadusse

Elu24
Copy
Jassi Zahharov.
Jassi Zahharov. Foto: Kuvatõmmis ERR-i videost

Eesti ooperi tuntuim meeshääl Jassi Zahharov pälvis president Alar Kariselt Valgetähe IV klassi teenetemärgi. «Olen südamest tänulik,» ütleb ooperilaulja.

68-aastane ooperilaulja sai uudisest teada eriti kentsakal viisil. «See algas peale täna kell kolm, kui olin rutiinsel treeningul spordikeskuses. Mu endine kolleeg Valdur Sepp saatis mulle imeliku õnnitlussõnumi. Mõtlesin, et jumal, ta peaks teadma ju mu sünnipäeva, et see on kevadel,» naerab Zahharov. «Aga miks ta mulle sellise saatnud on, ma ei teagi. Jätsin selle siis tähelepanuta.»

Poole nelja paiku sai Zahharov kõne aga «Ringvaate» saatejuhilt Grete Lõbult. «Sina helistasid kell pool neli ja ütlesid, et mulle on see teenetemärk antud,» meenutab Zahharov «Ringvaates» Lõbule intervjuud andes.

Jassi Zahharov 1976. aastal laulmas.
Jassi Zahharov 1976. aastal laulmas. Foto: Erakogu

«See oli minu jaoks ootamatu ja suur üllatus, nagu nuiaga pähe oleks saanud,» ütleb ooperilaulja. «Äärmiselt meeldiv, kui sind tunnustatakse nende pikkade aastate eest. See on ka sümboolne,» sõnab Zahharov, kel mullu 1. septembril täitus 50 aastat teatritööd. «Olen lõpmata tänulik perele, kes on mind toetanud. Mina olen medali üks pool, aga tema on medali teine pool,» kirjeldab ta oma abikaasat.

TEENETEMÄRGID 〉 Nemad saavad tänavu president Alar Kariselt teenetemärgi

President Alar Karis annetab vabariigi aastapäeva eel teenetemärgi 167 inimesele.

Valgetähe teenetemärk on asutatud 1936. aastal Eesti rahva vabadusvõitluse mälestamiseks. Valgetähe teenetemärk antakse riigiteenistuses või kohaliku omavalitsuse teenistuses olevatele isikutele, samuti majanduse, hariduse, teaduse, kultuuri või spordi alal osutatud või muude üldkasulike teenete ning saavutuste tunnustamiseks. Valgetähe teenetemärgil on seitse klassi.

Allikas: president.ee

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles