ILUS TEGU Katrin Lust talle appi tõtanud vene mehest: ta tõstis raske käru õhku ja kõndis sellega lombist välja nagu Kalevipoeg (1)

Triin Roos
, Elu24 reporter-toimetaja
Copy
Katrin Lust
Katrin Lust Foto: Mihkel Maripuu

«Kuuuurija» saatejuht ja Elu24 peatoimetaja Katrin Lust jalutas pühapäeval lapsevankriga Postimehe meediamaja poole, kuniks teekonna katkestas suur lomp, millesse vanker kinni jäi. Appi tõttas vene keelt kõnelev mees, kes vankri lombist välja tõstis. «Ta oli nagu Kalevipoeg. Tänasin teda käsi südamel, kui vaatasin tema läbimärgasid saapaid,» ütles Lust.

«Kuuuurija» saatejuht ja pisikese Olivia ema Katrin Lust jagab sotsiaalmeedias lugu pühapäevasest jalutuskäigust, kus ta ootamatult vankriga suurde lompi kinni jäi. 

«Eile juhtus selline lugu. Jalutasin Oliviaga Postimehe majja, et teha mõned kiired «Kuuuurija» asjad ära. Bussijaama kandis vaatasin, et ees on mingi suur lomp. Mõtlesin, et kui sügav see ikka olla saab! Suurte ratastega käruga saan sealt ikka läbi,» jagas Lust sotsiaalmeedias. Nii siiski ei läinud ning vanker jäi lombi sisse kinni.

Olivia
Olivia Foto: Erakogu

«Lombi keskele jõudes vajusime aga läbi jää sügavasse poriloiku sisse ja käru ei liikunud enam edasi ega tagasi. Mitu autot põrutasid meist vett pritsides mööda, aga mina ukerdasin vee ja jää sees edasi. Kuni tuli üks auto ja peatus tee ääres. Sõidukist tuli välja vene keelt kõnelev mees ja teatas, et ta aitab mind. Kõndis oma talvesaabastega otse ligi põlveni ulatuvasse veeloiku ja tõstis Oliivi raske käru õhku ja kõndis sellega välja nagu Kalevipoeg,» kirjeldab Lust. «Tänasin teda käsi südamel, kui vaatasin tema läbimärgasid saapaid. Mees lõi käega, ütles vene keeles, et pole tänu väärt, ja sõitis autoga edasi,» avaldab «Kuuuurija» saatejuht. 

«Kui mees on abivalmis ja mõistlik, siis pole oluline, mis keeles ta räägib,» öeldakse postitusele jäetud kommentaaris. «Veel kord tõdemus, et tõelises vene hinges leidub inimlikkust, mida meil, eestlastel, igapäevaelus näib puudu olevat,» leiab kommentaari jätnud Rein. Talle vaidleb vastu Hylja, kes ütleb: «Igas rahvuses inimeste seas on ilusa hingega abivalmis inimesi, ka eestlaste hulgas.»

Katrin Lust koos tütrega «Kuuuurija» võttel.
Katrin Lust koos tütrega «Kuuuurija» võttel. Foto: Erakogu
Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles