Päevatoimetaja:
Katrin Lust
(+372) 56681734
Saada vihje

USA teadlane: hakkliha on tegelikult «roosa lima»

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toimetaja: Inna-Katrin Hein
Copy
Hakkliha
Hakkliha Foto: SCANPIX

USA teadlase väite kohaselt on USAs müüdav hakkliha tarbijate petmine, kuna tegemist ei olevat liha, vaid «roosa limaga».

USA põllumajandusministeeriumi heaks töötava Gerald Zirnsteini sõnul on hakkliha nime all müüdava olluse puhul tegemist laiaulatusliku majandusliku pettusega, edastab ABC News.

Zirnsteini kinnitusel ei osta ta poest hakkliha, vaid teeb seda kodus ise.

Uurija sõnul kasutatakse niinimetatud roosat lima laialdaselt koeratoidus.

«Roosa lima» saadakse lihatöötlemise jäänuste pesemisel ammoniaagiga. Roosakas mass tekib, kui töötlemisjäänuseid hautatakse madalal temperatuuril, et rasv eralduks aeglasemalt ja täielikumalt.

Hautatud lihajäänused töödeldakse ammoniaagiga, mis tapab baktereid nagu näiteks listeeriabakteri.

Pärast töötlemist saadud limane mass pakitakse ja külmutatakse.

Siis müüakse see hakkliha nime all maha.

Tagasi üles