Austraalia hairünnakus hukkus 16-aastane tüdruk

Elu24
Copy
Foto on illustreeriv.
Foto on illustreeriv. Foto: www.pexels.com

Lääne-Austraalias Perthis asuvas jões ründas hai laupäeval 16-aastast tüdrukut, kes suri saadud vigastustesse sündmuskohal.

Politsei teatas, et nad kutsuti sündmuspaigale kella 15.45 paiku. Tüdruk oli olnud koos sõpradega ja hüpanud skuutrilt jõkke, et ujuda delfiinidega. Võimud pole esialgu kindlad, milline hai tüdrukut ründas. Rünnaku järel on ametivõimud kutsunud inimesi ettevaatusele jõeosas, kus rünnak toimus, vahendab Reuters.

Inimestel paluti Fremantle'i läheduses asuvas Swani jões olla eriti ettevaatlik. Viimane surmaga lõppenud hairünnak Lääne-Austraalia vetes toimus 2021. aasta novembris, kui Perthi Port Beachil tappis valgehai 57-aastase mehe.

Idarannikul suleti mitu Sydney randa, sealhulgas tuntud Bondi ja Bronte, kui mullu veebruaris hukkus hairünnakus ujuja. See oli esimene säärane surmajuhtum linna randades viimase ligi 60 aasta jooksul.

«16-aastane tüdruk tõmmati kriitiliste vigastustega Perthi Swani jõest välja. Kiirabi andis sündmuskohal arstiabi, kuid tüdruk suri,» ütles Lääne-Austraalia politsei inspektor Paul Robinson. Inspektori sõnutsi andis kalandusosakond tüdrukule nõu ja ütles, et oleks ebatavaline, kui hai viibiks nii kaugel jões, mis voolab läbi Perthi India ookeani.

«Olen rääkinud kalandusettevõtete ja veepolitseiga ning kahjuks pole meil aimugi, mis tüüpi hai see on,» ütles Robinson.

Arvatakse, et see on esimene surmaga lõppenud hairünnak Swani jões pärast 13-aastase poisi hukkumist 1923. aasta jaanuaris.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles