30-AASTANE ⟩ Maailma vanima koera elutee algas hüljatuna

Triin Roos
, Elu24 reporter-toimetaja
Copy
Maailma vanim koer Bobi.
Maailma vanim koer Bobi. Foto: Ekraanitõmmis videost.

Portugalis elav koer Bobi sündis 11. mail 1992. aastal. 30 aastat ja 268 päeva vana lemmik kanti Guinnessi rekordite raamatusse kui maailma vanim koer. «Bobi lugu on imeline, sest ta alustas oma eluteed hüljatud koerana ja nüüd on temast saanud kõige vanem koer kogu maailmas,» öeldakse Guinnessi rekordite raamatus.

Mais 31-aastaseks saav Bobi kanti Guinnessi rekordite raamatusse kui maailma vanim koer. Sellega purunes aastakümneid püsinud maailmarekord, mida hoidis Austraalia karjakoer Bluey, kes sündis 1910. aastal ja suri 1939. aastal 29 aasta ja viie kuu vanuselt. 

Bobi on puhtatõuline Rafeiro do Alentejo, Portugali kariloomade kaitsekoer. Tõug on nime saanud oma päritolupiirkonna, Lõuna-Portugalis asuva Alentejo järgi. Selle tõu keskmine eluiga on 12–14 aastat. 

Bobi sündis perre, kus oli juba palju loomi ning kutsikad otsustati hüljata. Ent Bobil oli õnne, ta pääses ja leidis endale pere, kellega koos elab tänaseni. Bobi on kogu oma elu elanud koos Costa perekonnaga Conqueirose külas Portugalis Leirias.

Leonel Costa (38) rääkis väljaandele Sky News, et Bobi pikaealisuse saladus peitub rahulikus linnadest kaugel asuvas elukeskkonnas ja kindlasti mängib rolli ka tema toitumine. «Bobi on alati söönud meiega sama toitu,» ütleb Costa ja lisab, et koer pole kunagi olnud ketis ega rihma otsas.   

Bobi.
Bobi. Foto: Ekraanitõmmis videost.

«Bobi on eriline, sest vaadates teda, meenutame oma pereliikmeid, kes kahjuks ei ole enam meiega. Bobi esindab eelmisi põlvkondi,» ütleb Costa.

Bobi silmanägemine on tema vanuse tõttu halvenenud ja ta on ka vähem seiklushimuline, eelistades lesida tule ääres. Hoolimata kõrgest vanusest on Bobi endiselt elujõuline. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles