«Pealtnägija»: kõik jumaldavad Anne Veskit

Eger Ninn
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anne Veski
Anne Veski Foto: Toomas Huik

Tänases ETV saates «Pealtnägija» rääkis Anne Veski elust Venemaal ning ühest seal läbiviidavast väga populaarsest telesaatest «Sina, Superstaar!»

Boris Moiseev, Šura, ansambel Блестящие ning muidugi superstaarisaate kõik tähed ühel esinevad laval. Publik on lummuses – sest glamuuri ja seksapiili pritsitakse lavalt vasakule ja paremale.

Tüdrukud ansamblist Блестящие peavad end veel liiga nooreks, et 80-ndaid hästi mäletada. Nende jaoks on Anne Veski peamiselt meenutus emade või isade mälestustest.

Ansambli Блестящие solist Julia Kovaltšuk meenutab oma lapsepõlve: «Ma mäletan kui ma olin väike, kui meil oli suur mobilnik ja sealt tulid Anne Veski lood koguaeg ja ma tean et venemaal oli ta siis superstaar.»

«Kui ma olin väike ja telekat vaatasin, tundus mulle, et ta on kõige ilusam naine estraadilavadel, ta laulis sellise mõnusa voolava häälega. See oli mu jaoks ebatavaline kui ma koolitüdruk olin,» meenutab bändi teine solist Nastja Rutška.

Venemaa popstaar Šura usub, et Anne Veski teab, mis ta väärt on: «Kõik on peen, teie rahvusega on üldse nii, et tea teab kus võlusõna öelda, ta teab mida öelda. Ma jumaldan teda.»

Pärast pikka ootust saabub lavale lõpuks Anne Veski või Annuška, nagu venelased armastavad öelda. Popdiiva aastatepikkune edu saladus Venemaal peitubki ehk selles slaavilikus särtsus, mida võib-olla paljudel teistel Eesti lauljannadel napib.

Ent Anne Veskit on pealtnägijatel väga keeruline tabada ning selleks tuleb välja mõelda lausa kindel strateegia. Minnakse ostma lilli ning isegi lillemüüja teab rääkida, et teda peetakse üheks parimaks lauljannaks. Seejärel aga sõidetakse Veski juurde.

Anne Veski elab Moskva kesklinnas tuttava juures, sest esialgne korter, mille telekanal NTV kasutada andis, polnud staari vajadustega balansis.

«Lihtsalt see korter mis mulle algul Moskvas anti, see oli väga läbipaistvate seintega ja see naine, kes alla elas, korraldas mulle esimene päev skandaali. Kontsadega ei rohi käia jms, me korraldasime talle väikese peo ka pärast seda kohe,» seletab Veski.

«Siin majas pane hommiku või ööse muusika kõvasti mängima, midagi ei juhtu. Ma pole harjunud elama sellises, ma olen oma majas ja lõugad palju tahad.»

Ülipopulaarseks kujunenud «Sina Superstaar» saade on Venemaa teleekraanil olnud kaks ja pool kuud. Teleshow annab 70ndate ja 80ndate superstaaridele võimaluse oma hiilgust taastada.

«Kõige raskem on minu jaoks laulusõnade päheõppimine, see ajab mind hulluks lausa, ma ei jõua neid, selline tunne nagu kõvaketas läheb täiesti täis ja sinna ei mahu need sõnad enam, ma ei tea kuhu neid panna,» kirjeldab Veski oma katsumusi.

«Suure ehmatusega õpid ära ja järgmine päev enam ei mäleta ja siis hakkavad nädala pärast tulema meelde need mis varem õpitud aga see moment on täiesti ületamatu raskus.»

«Põhiline, et väga palju toredaid laule sai lauldud ja selle üle on mul kõige rohkem hea meel. Tegelikult meil anti need laulud kõik ette, laula kuidas oskad. Aga teisest küljest selgub, et kõike on võimalik laulda, iseendast vaimustuses, et teen palju asju palju paremini kui enne.»

Telekanali poolt saadetud auto koos juhiga viib Anne Veski stuudiosse finaalsaate lugu sisse laulma. «Ma ükskord võtsin ja läksin metroosse, ma loll ei vaadanud et oli kell 17 õhtul ja kui ma selle massiga niimoodi liikusin, olin ma nõus autoga rohkem sõitma,» meenutab Veski oma ebameeldivat kogemust.

Stuudio administraator räägib, et neil on kõik tingimused, et end seal mugavalt tunda, nagu kodus. «Näiteks Larissa Dolinal on oma toasussid siin, et kui ta pärast kontserti siia tuleb, siis saab ta need jalga panna, me teame mis teed ta joob ja nii edasi. Et ta saaks tööd teha rahulikult,» seletab Moskva elitaarse stuudio administraator.

Venelased on Anne Veski esinemisi nautinud aastakümneid. Armastus staari vastu ning jätkuv populaarsus innustavad lavalaudade kuningannat veelgi edasi pürgima.

«Viimasel ajal tuleb kas mees või naine ja ütleb, kui te vaid teaksite kuidas minu mees teid armastab – iga kord, kui te televiisoris laulate. Ma olen juba sellega harjunud, aga nüüd ma kutsun ja selgub et ta olevat mind valinud selle järgi et ma olin väga sarnane olnud Anne Veskiga,» jutustab staar.

Viimased kuud on Annuškal möödunud kiirelt. Abikaasa ja tütre jaoks on superstaariprojekti kõrval aega vähemaks jäänud, ent see ei tähenda, et ta uuel aastal loorberitele puhkama jääks.

«Mida rohkem teed seda rohkem jõuad ja kui sa sellest orav rattast välja lähed, siis katsu sinna rattasse tagasi saada,» seletab Veski.

«Ei julgegi välja minna, siis peadki koguaeg rabelema. Kuhu ma jooksen milleks ma jooksen, ei tea.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles