Teletäht: Kony 2012 kampaaniat ajendas nafta leidmine!

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Makosi Musambasi
Makosi Musambasi Foto: Sky News

Briti tõsielusarjas «Big Brother» osalenud Zimbabwest pärit Makosi Musambasi seostab internetis kulutulena levivat Kony 2012 kampaaniat nafta leidmisega Ugandas.

Organisatsiooni Invisible Children tehtud dokumentaal «Kony 2012» räägib ugandalasest Joseph Konyst, kes röövib lapsi ja teeb neist oma sõdurid, vahendab Digitalspy. Video jõudis kiiresti erinevatesse sotsiaalmeediakeskkondadesse ning sellele avaldasid toetust kuulsused nagu Rihanna ja Taylor Swift.

Zimbabwes sündinud Musambasi teatas aga Twitteris, et dokumentaalis on Uganda kohta vananenud ja eksitav info.

«Kas pole mitte irooniline, et samal ajal, kui Ugandas avastatakse kahe miljardi dollari väärtuses naftat, avastatakse ka Kony? Olen rääkinud Ugandast pärit ugandalastega ja nende sõnul valitseb seal viimased kuus aastat rahu ning nad ei mõista seda propagandat. Meil oli Zimbabwes oma Kony, kelle nimeks oli Gwesela! Kuna seal polnud naftat, ei huvitanud ta kedagi,» arvas naine.

«Aafrika! Ärge jätke tähelepanuta seda, mis teiega toimub! Uurige asju! Obama on juba Ugandasse saatnud sadakond sõjaväelast. Et leida väikest-väikest Konyt!» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles