Britte kostitatakse 300-naelase trahviga ahju kütmise eest puudega (1)

Heveli Tuisk
, REPORTER- TOIMETAJA
Copy
Pottsepp Priidu ehitatud kamin.
Pottsepp Priidu ehitatud kamin. Foto: Erakogu

Ahjude ja kaminate kütmine on brittide seas elukalliduse tõttu taas populaarseks muutunud. Valitsus soovib aga õhusaastet vähendada ja trahvib puudega kamina kütjaid ligikaudu 300 naelaga ning kordusrikkujaid ähvardab lausa kriminaalkaristus.

Daily Mail vahendab, et Suurbritannias võib suitsuvabadel aladel kasutada vaid selliseid kaminaid ja ahje, mis vastavad uutele nõuetele: on ökonoomsed ja sõltumatutes laborites testitud. Suitsuvabad alad on omavalitsuste määratud konkreetsed piirkonnad, kus on piirang, kui palju suitsu võivad majapidamised korstnast välja lasta.

Muudes piirkondades võib uutele nõuetele mitte vastavaid kaminaid veel kasutada, kuid põletada tohib vaid teatud puiduliike ning puit peab olema kuiv ehk selle niiskusesisaldus on alla 20 protsendi.

Kuue aasta jooksul on volikogud määranud vaid 17 trahvi, kuigi kohalikud on esitanud umbes 18 000 kaebust.

Seetõttu soovib valitsus nõuetele mitte vastavate ahjude kasutamist karmilt piirata ja on käskinud volikogu juhtidel kaaluda kohapealsete tsiviilkaristuste määramist, mis võivad ulatuda 300 naelani.

Korduvate õigusrikkujate suhtes võidakse algatada kriminaalvastutusele võtmine, mille tulemuseks on kuni 5000 naela suurune trahv, ning sellele lisandub veel 2500 naela iga päeva eest, mil rikkumine jätkub.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles