SEGADUS ⟩ Ühe asemel tuleb osta kaks? «Mida põrgut ma mitme keevitusmasinaga teen?» (2)

Triin Roos
, Elu24 reporter-toimetaja
Copy
Ostja leiab, et süsteemis on viga, kuna pole loogiline, et inimene ise ennast üle pakub.
Ostja leiab, et süsteemis on viga, kuna pole loogiline, et inimene ise ennast üle pakub. Foto: Ekraanitõmmis

Tislerina töötav Sölve soovis möödunud aasta lõpus osta keevitusmasina ning leidis sobiva toote osta.ee portaalist. Ta tegi ostukeskkonnas pakkumise ja talle tundus esialgu, et ta jäi soovitud kaubast ilma, sest keegi teine pakkus toote eest kõrgemat hinda. «Siis aga selgus, et võitsin kaks osta.ee oksjonit ning pean välja ostma kaks samasugust toodet. Mida põrgut ma kahe keevitusmasinaga teen?» küsib mees. 

Ettevõtjana tegutsev Sölve soovis detsembri keskel osta keevitusaparaadi Eesti suurimast kauplemiskeskkonnast osta.ee. «Tegin pakkumise ja kohe pakkus keegi üle. Võtsin järgmise sarnase toote. Tegin ka seal pakkumise, aga kohe jälle keegi pakkus üle hinna. Kuna tulemus oli sama, siis mõtlesin, et loobun. Naine oli mu kõrval ja nägi seda kõike. Ütlesin talle, et las jääda siis nii. Ei saa seekord seda keevitusaparaati,» rääkis Sölve Elu24-le. 

Järgmine päev sai mees aga teate, et ta on võitnud mõlemad oksjonid ja peab välja ostma mõlemad tooted. «Kirjutasin müüjale, et ma pole nõus, et kaks toodet ostan, kuna soovisin ainult ühte. Müüja ütles, et kui soovin teisest loobuda, pean maksma 20 eurot ja siis on kõik korras. Ma polnud aga nõus maksma ja see asi on nüüd üle kuu veninud. Suhtlus müüja ja osta.ee keskkonnaga kestab siiamaani,» räägib mees. «Mul on deposiit keevitusmasina eest makstud, aga toodet pole ma siiamaani kätte saanud, kuigi olen ühe keevitusmasina eest ju tasunud,» avaldab mees. 

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles