EMA DRAAMA Jaagup Kreem aasta muusikasündmusest: mingisugused turundusosakonna tüdrukud käivad 50 kaupa seal (1)

Elu24
Copy
Jaagup Kreem.
Jaagup Kreem. Foto: Konstantin Sednev

Mis on üks suurüritus ilma väikese skandaalita? Tänavuse Eesti Muusikaauhindade (EMA) gala eel pildus Jaagup Kreem otse raadioeetris ürituse pihta kriitikanooli. EMA peakorraldaja Danel Pandre kriitikaga muidugi nõus ei ole. 

Mõned päevad enne Eesti Muusikaauhindade ehk EMA galat, mis toimub juba täna õhtul, rääkis Terminaatori eestvedaja Jaagup Kreem pidulikust õhtust raadio Retro FM-i hommikuprogrammis. 

Kreemil on EMAga eriline side, kuna selle esimesel korraldusaastal, kui üritus kandis nime Eesti Popmuusika Aastaauhinnad Kuldne Plaat, võitis Terminaator parima bändi tiitli. «Me saime Aasta albumi ja Aasta bändi,» täpsustas Kreem raadios, «oli selline tore väike kokkusaamine, kus olidki kõik muusikaga seotud inimesed, teisi ei olnudki.»

Saatejuhid küsisid seejärel Kreemilt, kuidas talle sama üritus suurel kujul meeldib ja kas ta on alati oodatud külaline. «Ei ole alati oodatud külaline, selles mõttes, et kui nominent ei ole, siis ei kutsuta.»

«Ma arvan, et see päev peaks olema bändimeeste ja -naiste päev.» – Jaagup Kreem

Kreem jätkas, et tal on üritusega väike probleem. «Sama moodi nagu teatripäev peaks olema Eesti muusikaauhindade päev olema... muusikute pidupäev, muusikute, olgu nad  rokk-, klassika-, jazzmuusikud. Meil on muusikuid ja muusikaga tegelevad inimesi nii palju!»

«Aga see, et kui sa ei ole nominent, siis isegi kutset ei saada. Meil on jube palju bände, aga paljud ei ole oodatud, sest mingisugused turundusosakonna tüdrukud käivad 50 kaupa seal, siis on need influencerid ja tiktokkerid.» Lisaks tõi Kreem välja, et Saku Suurhallis, mis alates 2023. aastast kannab nime Unibet Arena, on ruumi küll.

«Ma arvan, et see päev peaks olema bändimeeste ja -naiste päev, mitte....» kritiseeris Kreem.

Muusikaauhindade peakorraldaja Danel Pandre Kreemi kriitikaga ei nõustu. Pandre käis Retro FM-i hommikuprogrammis paar päeva hiljem ja avaldas: «Üldiselt olen kriitikat hästi taluv inimene, aga sellega ma ei saa kuidagi nõus olla, sest kutsed muusikutele [...], neid inimesi on sadu.»

Danel Pandre. 
Danel Pandre. Foto: Herman-Erik Isop

«See tiktokkerite osakaal, ma arvan, et me räägime seal kokku umbes kaheksast inimesest mitmetuhandest. See suhtarv on ka suhteliselt meelevaldselt võetud.»

Lõpetuseks lisas Pandre, et ta ei saa hea kolleegi ja sõbra väitega nõustuda. «Tunnen sellist eesti muusiklikku kibestumist, Jaagup, sa ei ole veel nii vana, ära tee seda,» viskas Pandre nalja. 

Hommikuprogrammis rääkis Pandre veel sellest, mis teeb EMA erilisemaks ja tehnika võidukäiguga koos on ka sõu uhkemaks, värvilisemaks läinud.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles