LIIGA PALJU Avalike tualettruumide suur arv tekitab Walesi poliitikutes erimeelsusi

Elu24
Copy
Tualettruum Walesis. Foto on illustreeriv.
Tualettruum Walesis. Foto on illustreeriv. Foto: Shutterstock

Kui reeglina on linnades avalikest tualettruumidest puudus, siis ühes Walesis asuvas linnas on neid hoopiski üle, nii et kulude kokkuhoiuks tuleb linnaametnikel vetsusid sulgeda. Mitte kõik pole selle otsusega aga rahul. 

Walesis asub linn nimega Abergavenny, mida tuntakse kui väravat Walesi. Sellel linnal on ebatavaline eelis, mis väljendub selles, et linnas on enneolematult suur arv avalikke tualettruume. 

Avalike tualettide korrasoleku eest vastutav ametnik David Jones ütles, et Abergavennys elab umbes 13 000 inimest ja seda arvesse võttes on vetsude arv tõesti suur ning neid hakati sulgema juba mitu aastat tagasi. Näiteks White Horse Lane`i tualetid on kinni alates 2020. aasta aprillikuust, vahendab BBC. Volikogu liige Ben Callard aga väidab, et tema meelest on vähesed vetsud kergesti ligipääsetavad. Kui olla jalgsi linnas koos väikese lapsega, siis polegi nii lihtne tualetti leida.

«Lähimad on ilmselt turuhoone taga, aga kui oled selles linnaosas koos väikelapsega, siis on sinna kauge minna. Sama mure on ka liikumisraskustega inimestel,» avaldab Callard. Seega ei meeldi vetsude sulgemise mõte kõigile ja mõned peavad seda alandavaks.  

«See on ebatavaline, et Abergavenny suurusel kogukonnal on nii palju tualette. Osa lihtsalt tuleb sulgeda,» leiab ametnik Jones. Põhjusena toob ta välja tualettide pidamise suured kulud. 2019. aastal olid renoveerimiskulud katuse- ja kanalisatsiooniprobleemide tõttu hinnanguliselt 93 000 naela. Poliitik Su McConnel ütles seepeale, et «sellise raha eest võiks juba maja ehitada». 

2021. aasta oktoobris teatas tualettruumide müügiga tegelev ettevõte QS Supplies, et veebilehe pee.place andmetel on Suurbritannia linnadest kõige rohkem tualette Yorkshire'is asuvas Wakefield'is, kus 100 000 inimese kohta on 35 tualettruumi. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles