Bedwettersi bändimees Rauno Kutti: Eesti Laul on hea algus uueks tulekuks

Elu24
Copy
Eesti Laul 2023 1. poolfinaal. 12.01.2023
Eesti Laul 2023 1. poolfinaal. 12.01.2023 Foto: Taavi Sepp

Välismaa Eurovisiooni-fännid tunnevad suurt huvi ka kohalike eelvoorude vastu, hoides oma lemmikutele pöialt. Välismaiste fännide seas on tähelepanu pälvinud ka Bedwetters. «Kunagi ei tohi sama olla, nüüd tahame asja üles keerata,» tunnistas kitarrist Rauno Kutti ühes Youtube'i intervjuus. 

Juba paari nädala pärast selgub Eesti Laul 2023 võitja ja artist, kes sõidab tänavusele Eurovisiooni lauluvõistlusele Eestit esindama. Nagu igal aastal, tunnevad paadunud eurofännid huvi mitte ainult Eurovisiooni, vaid ka sellele eelnevate eelvoorude vastu.

Küllap on see ka põhjus, miks Eurovisionfuni Youtube'i kanal möödunud nädalavahetusel Eesti Laulu finaali jõudnud bändi Bedwetters liiget Rauno Kutti intervjueeris.

Üle 15-minutilise videointervjuu käigus avaldas Kutti, miks bänd endale uue hoo sisse puhus ja mis oli Eesti Laulul osalemise peamine ajend.

2004. aastal alguse saanud bänd võitis kolm aastat hiljem MTV auhinna, kuid pakkis aastal 2013 pillid mõneks ajaks kotti. «Ühel hetkel hakkasime peret looma,» avaldas Kutti ja lisas, et sel ajal jäi Bedwetters lihtsalt tagaplaanile.

Aastaid hiljem tekkis aga uuesti soov tuua looming tagasi oma ellu. «Joosep ja Mihkel said kokku ning [...] peagi liitusid kõik teised stuudiosessioonidele. Ja no tegelikult on meil järgmine album täiesti valmis,» avaldas muusik. «Eesti Laul on hea viis uueks tulekuks, et teha comeback'i.»

Jutuks tulid ka Bedwettersi silmapaistvad lavakostüümid ning grimm. «Bedwetters ei ole kunagi olnud kostüümibänd, aga oma lavasõude nimel oleme alati pingutanud,» nentis Kutti, kelle sõnul tuli idee laulust endast. Bedwettersi Eesti Laulu lugu kannab pealkirja «Monsters» ehk «Koletised». Grimmi tegid kokku kaheksa oma ala eksperti, korraga töötas ühe bändiliikme kallal vähemalt kaks grimeerijat ja selleks kulus kolm tundi iga bändiliikme kohta. 

Finaaliks on Bedwettersil plaanis muutused. «Kunagi ei tohi sama olla, nüüd tahame asja üles keerata. Me tõesti keerame kõigele juurde – maskidele, riietele ja meil on ka teisi ideid, mida laval teha.» Põhiline on bändile aga see, et nad saavad koos olla ja et neil oleks lõbus.

Suurimaks konkurendiks peavad Bedwettersi liikmed Olliet. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles