Valgas sotsiaalkorterit taotlev noormees: «Tahan elu uuesti alustada, aga saadetakse pidevalt kodutute varjupaika!»

Triin Roos
, Elu24 reporter-toimetaja
Copy
Arvo
Arvo Foto: Erakogu

Noor Valga mees soovib pärast seadusega pahuksisse sattumist oma elu uuesti alustada ja vajab sotsiaalpinda, et jalad alla saada. «Olen korterit mitmeid kordi taotlenud, kuid siiamaani on mind pidevalt kodutute varjupaika saadetud,» räägib ta. «Sissetulek ühes kuus on praegu vaid 234 eurot, mis ei võimalda kuidagi korterit üürida,» avaldab mees.  

30-aastane Arvo vabanes möödunud aasta augustis vanglast, kus ta kandis karistust joobeseisundis sõiduki juhtimise eest. Kui ühe aasta ja üheksa kuu pikkune karistus lõppema hakkas, pöördus Arvo Valga vallavalitsuse poole sooviga taotleda elamispinda sotsiaalmajas. 

«Pöördusin vallavalitsuse poole, et saada sotsiaalkorter, kuid nad saatsid mind kodutute varjupaika Piiri tänaval. Kui ma sinna läheks, tekiks mul alkoholiga tagasilöök jälle, sest kunagi oli mul alkoholiprobleem, millest olen nüüd jagu saanud. Ma ei saa uuesti langeda alkoholisõltuvusse ja olen ka sotsiaaltöötajatele seda öelnud. Alustan puhta lehena elu uuesti,» avaldab Arvo ja lisab: «Piiri tänav 19 hoones, kus mulle ajutist elupaika on pakutud, elavad asotsiaalid, kes käivad prügikastide vahelt. Tingimused on kehvad seal.» 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles