KUULSUSEGA KOHTINGUL ⟩ Karl Killing: miks meestele lilli ei kingita? (2)

Aleksandra Jürman
, Elu24 Reporter
Copy

«Meie generatsioonis on sotsiaalmeedia nii pekki keeranud suhted. Kõik otsivad perfektset reaalsust ja kõrvalt panemine on normaliseeritud. Ma ei saa aru, kuidas minu moraalsus laseks üldse sellisel asjal juhtuda,» avaldab muusik Karl Killing video-podcast'is «Kuulsusega kohtingul», kus räägib ka lähemalt oma esimesest armastusest, suhtenormidest, monogaamiast ja paljust muust. Vaata videot!

Karl Killingut (22) võiks nimetada Eesti Justin Bieberiks, sest umbes seitse aastat tagasi avastas Põhja-Tallinna ninamees Jaanus Saks tema lauluvideod ning pakkus välja, et võiks koostööd teha. Kuigi koostööst ei tulnud midagi välja, oli see Karli esimene muusikaline kogemus.

Aasta aega hiljem leidis muusik prügikasti postrilt poistebändi Beyond Beyond konkursi kuulutuse ning sealt saigi alguse tema tähelend.

Istusime Karliga maha Linnamäel MySushi restoranis, et uurida, mis toimub noore muusiku isiklikus elus ning kuidas ta on jõudnud praeguseks sellisesse kohta, et otsib enda kõrvale kaaslast, kellega terve igavik koos veeta.

Kuulsusega kohtingul: Karl Killing
Kuulsusega kohtingul: Karl Killing Foto: Taavi Sepp

Narkokultuur, millega muusikud tihtipeale kokku puutuvad

Poistebändis lauljana tuntuks saanud Karl on nüüd rohkem produtsendi ja DJ rollis. Seetõttu veedab ta palju aega koos teiste muusikutega ning puutub tihedalt kokku Eesti peokultuuriga. Üks suur probleemkoht on tema sõnul narkootikumide liigne tarvitamine.

Karli sõnul ei ole tema ise kunagi ühtegi narkootikumi proovinud ja sai juba noorena aru, et ta on piisavalt ärev inimene, et ei tea, kuidas need temale mõjuda võivad, ega hakka sellega riskima.

«Ma ei saa öelda, et ma üldse ei poolda seda, sest tean, et mingites riikides on see kultuur, aga Eestis on see tegelikult rõve. Ja see, mis praegu toimub, on rets. Ja Eestis on ka see, et inimesed ei tea, mida nad võtavad,» tõdeb Karl, kes teistele ei hakka kätt ette panema, kuid ise proovida ei soovi.

Kuulsusega kohtingul: Karl Killing
Kuulsusega kohtingul: Karl Killing Foto: Taavi Sepp

Karl on väga emotsionaalne inimene

«Ma arvan, et tavainimesest lähevad mulle kolm-neli korda rohkem hinge asjad. Olen juba õppinud sellega harjuma ja võib-olla tunnetan rohkem empaatiat,» tunnistab muusik.

Karli sõnul oli tema muusikukarjääri kõige raskem aeg pärast 2021. aasta Eesti Laulu. «Eesti Laulu aeg oli ülilahe ja pärast seda olin tugevas ärevas perioodis, ärevushoo momentides kogu aeg. See oli lihtsalt sellepärast, et pinge oli nii suur tervest Eesti Laulu projektist.»

Eesti Laulu lõpp langetas ta vastikusse auku, kust ta sai välja, tehes asju, mida ta armastab. Üks neist oli korvpall.

Kuulsusega kohtingul: Karl Killing
Kuulsusega kohtingul: Karl Killing Foto: Taavi Sepp

Armastusega pole vaja kiirustada

Karl tunnistab, et talle ei meeldi sotsiaalmeedia kaudu neiudega tutvust teha. Tema eelistab suhtlusi luua päris elus ning sotsiaalmeedias suheldes jääb ta pigem napisõnaliseks. Karli sõnul peitub võti selles, et alguses ei tohi endast liiga palju ära anda. Naised peaksid ka ise natukene meeste järel jooksma.

Karli armastuse keelte kaks põhilist teemat on kingituste tegemine ja füüsiline lähedus.

«Töötanud on see alati, et saad temaga üliheaks sõbraks. Et lased inimesel usaldada ennast, mitte ei lähe kohe esimese käiguga peale. Et näitad, et tegelikult ka oled väärtustega kutt. Et sa ei lenda igale teisele tüdrukule peale,» tunnistab Karl. Enda sõnul ei ole ta suuremat sorti sebija.

Eelmistes suhetes on Karl tundnud, et annab endast liiga palju. «Ma olen hästi eneseohverdaja mingil moel,» tõdeb ta. 

«Enda vajadused jätad täiesti tagaplaanile ja käitudki põhimõtteliselt ainult nii, nagu su tüdruk tahab. Ja siis oledki täiesti pimeduses kolm-neli kuud ja üks hetk saad aru, et tegelikult ei peaks see nii käima. Sa ei suuda taktitunnet tunnetada,» selgitab Karl.

Siiski tunnistab muusik, et ta on suhteinimene. «Ma ei ole ringihuugaja. Mul ei ole vaja sarvi maha raiuda.»

Kuulsusega kohtingul: Karl Killing
Kuulsusega kohtingul: Karl Killing Foto: Taavi Sepp

Esimene armastus

Karlil on elus olnud kolm tõsisemat suhet. Esimene suhe sai alguse 14-aastasena ja kestis kaks aastat. Terve poistebändi aja kestnud suhtest õppis Karl enda sõnul kõike, eriti distsipliini ja seda, kuidas oma emotsioone kontrollida.

«See kaks aastat oli väga rets tegelikult, kui mõtlen nüüd tagasi. See õpetas mulle väga palju, aga hästi tore oli ka,» meenutab Karl esimest armastust.

Tema sõnul on kõige tähtsam aga see, et lahku minnes ei tohi asjadesse kinni jääda. 

«Teadvustad endale, et ülitore oli, me oleme nii noored, see ongi protsess. Vahel lähebki nii, et sa ei jäägi selle inimesega kokku, aga sa ei või jääda sellesse tundesse kinni. Sa pead laskma järgmisele inimesele ennast avada uuesti.»

Selleks et mees end suhtes sussina ei tunneks, peaks ta Karli sõnul end kehtestama. Ta ei mõista ka seda, miks meestele lilli ei kingita. «Me oleme nii palju kuttidega mõelnud, millal kutid lilled saavad,» teeb Karl kõikidele naistele üleskutse meestele rohkem lilli kinkida. Tema sõnul tekib meestel soojustunne, kui neile lilli viiakse. «Ärme hakka siin, et lilled on ainult naistele!»

Kuulsusega kohtingul: Karl Killing
Kuulsusega kohtingul: Karl Killing Foto: Taavi Sepp

«Las lühikesed tüdrukud jäävad lühikeste kuttide jaoks.»

Kaks meetrit pikk Karl tunnistab, et otsib enda kõrvale ka pikka neiut. Hea sõbranna on Karlile kunagi öelnud, et las pikad neiud jäävad pikkadele kuttidele ja lühikesed lühikestele, ning see mentaliteet jäi temaga püsima. Juuksevärvi eelistuse poolest on talle alati brünetid meeldinud. 

Karl avaldab, et sooviks tulevikus mõne muusikuga kohtingule minna. Kuna tema mõlemad vanemad on muusikud, tahab ta, et ka tema lapsed tegeleksid tulevikus muusikaga. Seetõttu oleks ideaalne, et need geenid tuleksid nii Karli kui ka tema kaaslase poolt.

Karl usub monogaamiasse ja püsisuhtesse ning naisi, kellega ta maganud on, saab lugeda ühe käe peal. 

«Ma ei jaga ennast. Mul on vaja väga tugevat emotsionaalset sidet inimesega, et ma üldse kuhugi kaugemale läheks.»

Tema arvates on füüsiline side veel tugevam, kui selleni jõudmisega oodata. Samuti ei käi ta kohtingutel selleks, et lihtsalt kohtingutel käia. Tema eesmärk on jõuda abieluni.

«Minu jaoks on praegu meie generatsioonis sotsiaalmeedia nii pekki keeranud suhted. Kõik otsivad perfektset reaalsust ja kõrvalt panemine on nii normaliseeritud, mis on minu meelest idiootne. Ma ei saa aru, kuidas minu moraalsus laseks üldse sellisel asjal juhtuda,» tunnistab muusik.

Kuula rohkem taskuhäälingu «Kuulsusega kohtingul» avameelsest ja vürtsikast osast Karl Killinguga siin ja praegu!

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles