Meedia: Putini lemmiksuvila lähedale ilmus õhutõrjesüsteem

Inna-Katrin Hein
Copy
Venemaa president Vladimir Putin külastas 18. jaanuaril 2023 Peterburis Venemaa raketitootja Almaz-Antei tehast ja kohtus töötajatega. Ta pidas seal kõne, milles ütles, et Venemaa väljub sõjalisest operatsioonist Ukrainas võitjana
Venemaa president Vladimir Putin külastas 18. jaanuaril 2023 Peterburis Venemaa raketitootja Almaz-Antei tehast ja kohtus töötajatega. Ta pidas seal kõne, milles ütles, et Venemaa väljub sõjalisest operatsioonist Ukrainas võitjana Foto: Ilya PITALEV / SPUTNIK / AFP/Scanpix

Venemaa sõltumatute allikate teatel viidi hiljuti õhutõrjesüsteem Pantsir-S1 Novgorodi oblasti väikesesse külla, mis asub president Vladimir Putini suvila lähedal. Samad relvad paigutati möödunud nädalal Venemaa pealinna Moskva kõrghoonete katustele.

Sõltumatu netiväljaande meduza.io andmetel ilmus relvasüsteem Valdai linna lähedasse Jastšerovo külla, mis on umbes kuue kilomeetri kaugusel presidendi ühest lemmikresidentsist.

Venemaa sõltumatu meedia teatel ei ole just tavaline, et selline relvastus pannakse nii väikesesse kohta. Ainus loogiline selgitus on, et Pantsir-S1 on mõeldud Putini suvila kaitsmiseks, sest seal puudub kriitiline infrastruktuur, sõjalised kohad, olulised tehased, suured ettevõtted ega ole muid strateegiliselt olulisi objekte.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles