PETUKÕNED LIIKVEL? ⟩ «Ütles, et saadab mulle koodi, ja palus, et ma selle talle edastaks.» Püütakse saada ligipääsu Google'i kontodele (1)

Heveli Tuisk
, REPORTER- TOIMETAJA
Copy
Google.
Google. Foto: MATEUSZ SLODKOWSKI/ Scanpix

«Ärge jagage infot inimestele, kes teile helistavad,» hoiatab sotsiaalmeedias Tatjana, kes sai päeva jooksul mitmeid kõnesid väidetavalt Google'i töötajalt.

«Täna helistas mulle Eesti suunakoodiga numbrilt meesterahvas ja rääkis, et on Google'i kontorist ning kas ma olen praegu üritanud Huawei telefoniga siseneda oma Google'i kontole,» kirjeldas Tatjana veidrat kõnet.

Naine oli enda sõnul kinnitanud helistajale, et ta ei ole mingisuguseid sisselogimisi teinud, eriti veel Huawei seadmest. Selle peale lubati talle saata kood, mille abil oleks võimalik blokeerida seade, millelt Tatjana kontole väidetavalt prooviti siseneda.

«Ütlesin, et sain, aga panin kohe kõne ära,» sõnas Tatjana, kes ei plaaninud oma infot võhivõõrale jagada. Siis aga helistati juba järgmiselt numbrilt.

«Võtsin vastu ning meesterahvas teisel pool toru ütles, et kõne katkes. Palus mul siiski edastada see kood. Ütlesin, et vaatasin oma Google'i kontole ja seal pole sisselogimisest teavitust tulnud. Tema vastus oli, et võib-olla veel ei kajastu,» rääkis Tatjana ja lisas, et helistaja ei jätnud jonni.

Tatjana oli aga kaval ning hakkas hoopiski helistajat küsitlema. «Palusin tal öelda, kus asub Google'i kontor... Ta ei osanud sellele vastata ja ütles, et ei saa minu küsimusest aru.»

Tatjana palub kõikidel olla äärmiselt ettevaatlik ning mitte jagada informatsiooni suvalistele helistajatele.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles