«KUUUURIJA» ALUSTAB Kuidas Pärnumaalt pärit Svetlana pangaarvelt haihtus 23 000 eurot

Elu24
Copy
Kuvatõmmis videost
Kuvatõmmis videost Foto: Kuvatõmmis videost

Lihtne pangalingi otsing Google'is viis kasutajad petulehele, mille väljanägemine oli äravahetamiseni sarnane LHV tegeliku lehega. Enda arvates panka sisenenud Pärnu naine kaotas 23 000 eurot.

«Kuuuurija» 15. hooaja avasaade näitab, kuidas netikelmid said valmis LHV panga võltsitud kodulehe ja püüdsid panga kliendid niimoodi püünisesse, et inimesed ei saanud esimese hooga isegi aru, kuhu nende kogutud kümned tuhanded eurod kadusid.

Pangalingi sisestamine Google'i otsingusse viis kasutajad petulehele, mis oli äravahetamiseni sarnane LHV panga tegeliku lehega.

«Kuuuurija» saates räägib anonüümseks jääda soovinud Tallinna ettevõtja, et ta kaotas enne jõule libalehel kõik oma perekonna säästud. Paar päeva hiljem langes samasuguse skeemi ohvriks Pärnust pärit Svetlana, kelle pangaarvelt haihtus suisa 23 000 eurot.

Kuvatõmmis «Kuuuurija» saatest
Kuvatõmmis «Kuuuurija» saatest Foto: Kuvatõmmis "Kuuuurija" saatest

LHV jaepanganduse juhi Annika Goroško sõnul on petulehtede loomine massiline – ainuüksi novembris oli teadaolevaid juhtumeid 55.

«Anname kohe Google'ile teada ja üritame need leheküljed võimalikult kiiresti Google'i abiga maha saada, sest paraku ise me seda teha ei saa,» tunnistas Goroško, kinnitades, et pank teeb omalt poolt kõik, et võltsitud veebilehed võimalikult kiiresti internetist eemaldataks.

Kuidas aga eestlased enda viimastest säästudest sõrmenipsuga ilma jäid, selgub esmaspäeva õhtul kell 20.00 «Kuuuurijas».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles