«Seal tehakse kaart ribadeks.» Politseisse viidud kadunud ID-kaarti omanikule ei tagastata (1)

Kristiina Reimand
, reporter/toimetaja
Copy
ID-kaart. Foto on illustreeriv.
ID-kaart. Foto on illustreeriv. Foto: Sander Ilvest

«Politsei ei anna mingeid dokke tagasi. Mõttetu koht, kuhu viia,» kirjutatakse Twitteris jagatud arutelus. Politsei- ja piirivalveameti esindaja kinnitab, et dokument muudetakse tõepoolest kehtetuks ja seda ei tagastata omanikule. «Inimesel tuleb sel juhul taotleda uut isikut tõendavat dokumenti,» ütleb PPA identiteedi ja staatuste büroo vanemkomissar.

Kas ID-kaarti politseijaoskonda tagastades omanik seda tõepoolest tagasi ei saa? Arutelu Twitteris sai alguse sellest, kui üks kasutaja jagas kuvatõmmiseid Facebooki postitusest, kus üks kodanik teatas, et oli leidnud kellegi ID-kaardi ning viinud selle politseijaoskonda. «Leitud ID-kaart. Viidud Rakvere politseiosakonda,» kirjutab heatahtlik leidja. Talle on aga kommentaarides vastatud, et sealt inimene seda enam kindlasti tagasi ei saa. «Politsei teeb need ribadeks, st kaart on olnud kolmanda isiku käes,» teab üks rääkida. Teine lisab, et PPA esindus on «mõttetu koht, kuhu viia», ning ütleb, et politsei dokumente tagasi ei anna.

«Kust kohast tuleb inimestel selline info?» küsib Twitteri kasutaja ning palub sotsiaalmeedia platvormil aktiivsel politseikaptenil Maarja Punakul infot kas kinnitada või see ümber lükata.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles