Soome festival Ruisrock avalikustas esinejad

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fotol Rootsi bändi The Cardigans laulja Nina Persson
Fotol Rootsi bändi The Cardigans laulja Nina Persson Foto: Jarl Fr. Erichsen / SCANPIX/Code 20520

Tänavu 43. korda toimuv Soome legendaarne muusikafestival Ruisrock avalikustas esinejad.

Turu linnas Ruissalos peetav festival leiab aset 6.-8. juulini.


Esmaspäevaseks peaesinejaks tuleb brittide lemmik, The Pulp. Bänd alustas eelmisel aastal originaalkoosseisus comeback tuuriga, mis suvel jõuab ka Ruisrockile.

Pärast 14 vaikuseaastat astub lavale hardcore punkbänd Refused, mis läks laiali oma suurima edu äärel.

Lisaks kannab täies mahus ette oma edukaima albumi «Gran Turismo» popilegend The Cardigans, keda võis viimati lavalaudadel näha aastal 2006. Reggae veteran Jimmy Cliff, kes on ligi 40 aastat tegelenud Jamaica muusika kaardile toomisega, on peale 7-aastast pausi avaldanud uue albumi koos Tim Armstrongiga, kes on tuntust kogunud punkbändiga Rancid.

Ruissalo on mitmetele bändidele hüppelauaks Soome. Juulis võtavad lava üle Põhja-Iirimaa bänd Two Door Cinema Club, Ameerika post rocki kuumim nimi Explosions In The Sky, Briti elektropopi tõusev täht Metronomy ning 20-aastane kiidetud Harlemi räppar Azealia Banks. Eestist on tulemas Ewert And The Two Dragons ja Rootsist Mustasch.

Michael Monroe, kes on Ruisrockil regulaarne esineja, tähistab tänavu oma 50. aastapäeva, mis tähendab, et sel aastal on oodata tema festivalietteastelt mitmeid üllatusi. Nightwish, kelle esinemine kuulutati välja juba eelmisel aastal, saab saatjaks teisegi Soome metali suurnime, kelleks on Children of Bodom.

Kauakestvat professionaalsust esindavad seekord Eppu Normaali ja Kauko Röyhkä, kes naaseb lavale oma bändiga Nartu. Lavale on oodatud ka üle maailma tuntud tšello-metali artist Apocalyptica.

Festivali artistide nimekirjast leiab lisaks hetkel aktuaalsed nimed Chisu, Pariisin Kevät, Jukka Poika & Sound Explosion Band, Scandinavian Music Group, Regina, Elokuu, Fintelligens, Notkea Rotta, French Films ja hiphopparid GG Caravan, kes kõik mängivad lugusid oma äsjailmunud albumitelt.


Kinnitatud artistid:

Reede 06.07.2012
Pulp (UK)
Refused (SWE)
Mustasch (SWE)
Azealia Banks (USA)
Explosions In The Sky (USA)
Ewert And The Two Dragons (EST)
Kauko Röyhkä & Narttu Von Hertzen Brothers

Laupäev 07.07.2012
Nightwish
The Cardigans (SWE)
Michael Monroe
Apocalyptica
Children Of Bodom
Chisu
Fintelligens
GG Caravan
Notkea Rotta
Pariisin Kevät
PMMP
Regina
Scandinavian Music Group
Stam1na

Pühapäev 08.07.2012
Jimmy Cliff (JAM)
Two Door Cinema Club (UK)
Metronomy (UK)
Eppu Normaali
Elokuu
French Films
Jukka Poika & Sound Explosion Band
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles