VIDEO ⟩ Vaata, kuidas valmis jänese aasta alguseks skulptuur «Rotermanni Jänes»

Elu24
Copy

Rotermanni kvartalis tervitatakse pühapäeval suurejoonelise šõuga jänese aasta saabumist. Pidulikult avatakse meisterliku käsitööna valminud skulptuur «Rotermanni Jänes», mis sümboliseerib rahu ja heaolu.

22. jaanuaril 2023 algab Hiina kalendri järgi jänese aasta, mis kestab 9. veebruarini 2024. Ennustajad lubavad jänese aastaks palju paljastusi – avaldub inimeste tegelik pale ja saladused tulevad päevavalgele. Samuti pidavat olema hea aasta laste saamiseks. 

Pühapäeval, 22. jaanuaril kl 16 tervitatakse Rotermanni kvartali peaväljakul Hiina kalendri järgi saabuvat jänese aastat suurejoonelise tantsu- ja tulešõuga. Pidulikult avatakse Eesti noorte kunstnike Kristjan Klemetsa, Kertu Laanela ja Eva Reiska loodud skulptuur «Rotermanni Jänes». 

«Skulptuur on valminud käsitööna ja materjaliks sai valitud metalltraat, mis võimaldab voolavalt ja peenelt kujutada jänest, kes hiina kalendri kohaselt on sel aastal vee-elemendis,» ütles teose üks autoritest Kristjan Klemets. «Hiina kultuuris sümboliseerib jänes pikaealisust, rahu ja heaolu. Yin-väega jänese aasta avab võimaluse süveneda sisemaailma ja näha pimeduses uusi avardavaid ideevälgatusi, mida järgneval yang-energias domineerival draakoni aastal maailma tuua.»

«Rotermanni Jänes» on 2,1 meetrit kõrge ja selle loomiseks kulus 200 meetrit metalltraati. Koos alusega kaalub skulptuur umbes 100 kilogrammi.

Hiina uue aasta saabumise puhul esinevad draakoni- ja lõvitantsijad, toimuvad Kung Fu Föderatsiooni etteasted, Müstika tantsustuudio tantsu- ja tulešõu ning Silver Ulviku trummišõu. Enne ja pärast programmi näidatakse fotosid Pekingi hingematvatest vaadetest ja vaatamisväärsustest.

AJAKAVA:

Kell 16.00 Kung Fu Föderatsiooni etteasted

Kell 16.10 Külalisi tervitavad Hiina Suursaatkonna esindaja Ma Taotao ja Rotermanni kvartali rajaja Urmas Sõõrumaa

Kell 16.25 «Rotermanni Jänese» skulptuuri avamine

Kell 16.30 Draakonitantsijad

Kell 16.35 Silver Ulviku trummišõu

Kell 16.50 Lõvitants

Kell 16.55 Müstika Tantsustuudio tantsu- ja tulešõu

Kõik huvilised on oodatud osalema, üritus on tasuta. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles