Eurovisioonile pürgiv Ollie sündis muusika keskele. Jüri Mazurtšak pojale: sõida ja võida!

Heveli Tuisk
, REPORTER- TOIMETAJA
Copy
Ollie saates «Ringvaade».
Ollie saates «Ringvaade». Foto: Kuvatõmmis saatest.

«Kitarrist üksi mulle enam ei piisanud. Hakkasin produtseerima ja seda maailma avastama,» rääkis saates «Ringvaade» oma muusikukarjäärist Eesti Laulu finalist Ollie. Mitu korda Eurovisiooni lavalaudu väisanud Jüri Mazurtšak on poja üle ülimalt uhke.

Ollie (Oliver Mazurtshak) ei ole Eesti Laulul esimest korda. Näiteks toimetas ta lava taga Uku Suviste etteaste heliga. Mariliis Jõgevaga on ta aga taustalauljana ka Eesti Laulu laval olnud.

Võib öelda, et Oliver on sündinud muusika keskele. Tema muusikukarjääri alustala olevat kitarr, millele ta on pühendanud suure osa oma elust. Mingi aeg oli ta tundnud, et soovib muusikast midagi rohkemat saada, nii oligi ta hakanud tegelema muusika produtseerimisega ja alustas selle maailma avastamist. Hiljem lisandus tema oskuste pagasisse ka laulusõnade kirjutamine.

Saate stuudiosse oli toodud ka akustiline kitarr, millel saatejuht Grete Lõbu palus Oliveril näidata, missuguse muusika saatel ta on üles kasvanud. Noormees ei lasknud seda omale mitu korda öelda, haaras pilli kätte ning hakkas mängima ja kaasa laulma legendaarse Linkin Parki lugu «In The End».

Oliver hakkas parasjagu laulu lõpetama, kui ootamatult tekkis stuudio ekraanile tema isa, Eesti tantsumuusika lipulaeva 2 Quick Starti trummar Jüri Mazurtšak. Vanem generatsioon mäletab teda ka ansamblist Monitor. «Paps!» hüüatas Oliver rõõmust, kui isa märkas.

«Põhjatu pühendumine, endast kõige andmine, natuke õnne ja annet – nii see asi on kogu aeg käinud,» iseloomustab Jüri oma poega uhkelt. 

Käbi ei ole aga kännust kaugele kukkunud, sest ka Jüri on Eurovisioonil käinud. Näiteks Koit Toome lauluga «Merelapsed» ja ka Sahlenega. «Võida ja sõida sinna Liverpooli. Siin pole mingit probleemi, tuleb olla sina ise, panna vingelt ja nautida kogu seda karuselli,» jagab isa pojale soovitusi.

Oliver on isaga ühel nõul. Ta kinnitab, et on seekord täiesti tema ise. On nii nagu ta on ja püüab täpselt nii hästi, kui oskab. Mingeid numbreid ta enda sõnul taga ajama ei hakka ning mõistab, et kõikidele ei saagi meeldida. «See on võimatu missioon,» kommenteeris ta ning lisas, et ainuke, kellele saab lõpuni truuks jääda, on tema ise.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles