Teadlased arvutasid, kas Loch Nessi koletis võib olla hiiglaslik angerjas

Inna-Katrin Hein
Copy
Loch Nessi koletis on Šoti folklooris tuntud tegelane. Aastakümneid on üritatud kindlaks teha, kas nimetatud Šoti järves on koletis, kuid seni ei ole ta olemasolu tõestatud
Loch Nessi koletis on Šoti folklooris tuntud tegelane. Aastakümneid on üritatud kindlaks teha, kas nimetatud Šoti järves on koletis, kuid seni ei ole ta olemasolu tõestatud Foto: Mike H/Shutterstock

Šotimaa Edinburghi Napier' ülikooli teadlased arvutasid, kas Loch Nessi koletis võib tegelikult olla hiiglaslik angerjas. Nii teadlased kui amatöörid on üritanud seda krüptozooloogilist mõistatust aastakümneid lahendada ning see variant ei pruugi meeldida neile, kes peavad koletist dinosauruseks.

Varasemates Loch Nessi järve vee DNA-uuringutes leiti suurel hulgal angerja DNAd, mistõttu teadlased oletavad, et väidetava järvekoletise asemel on inimesed näinud ebatavaliselt suuri angerjaid. Uuringu kohaselt on tõenäosus leida Loch Nessist meetrist angerjat 1 : 50 000, kuid tõenäosus leida kuuemeetrist angerjat on peaaegu null, teatab newsweek.com.

See tähendab, et Loch Nessist leitud suuremad loomad ei ole tõenäoliselt angerjad.

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles