VIDEOD JA GALERII ⟩ Kümneid kordi kriminaalkorras karistatud mees avas näituse ja tegi Võsa Petsist laulu

Copy

70-aastane Raivo Sirela mängib kitarri, laulab ja joonistab. Tema piltide näitus on avatud Tuulemaa 6 asuvas sotsiaalmajas, kus Sirela praegu elab. «Tingimused on siin inimlikud võrreldes sellega, et kunagi elasin mahajäetud suvilates ja tegin lõkke peal süüa,» ütleb mees, kes 1980. aastal sai sisse Georg Otsa nimelisse muusikakooli. Sirela minevik on kirju ja tema näitusel väljas olevad tööd on valminud vanglas, kus ta on enda sõnul veetnud umbes 27 aastat.

«Olen Eesti kõige rohkem kriminaalkorras karistatud kodanik. Olen 45 korda kriminaalkorras karistatud,» ütleb Raivo Sirela enda kohta ja jätkab: «Võin rääkida, kuidas näeb elu välja erinevates vanglates – Viru vanglas, Harku vanglas, Murru vanglas ja uues Tallinna vanglas.» Seejärel teatab mees, et hiljuti avas ta oma elukohas isikunäituse vanglas sündinud piltidest.

70-aastane Sirela elab Tallinnas Stroomi ranna lähedal aadressil Tuulemaa 6 asuvas majutusüksuses. Sotsiaalmaja fuajee seinu kaunistavad tema joonistused. «Juhataja ja sotsiaaltöötaja nägid mu pilte ja küsisid, kas tohib teha näituse. Loomulikult lubasin. Siin on erinevaid pilte. Näiteks neli pilti on Tallinna pildid,» räägib Sirela oma näitusest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles