Hollywoodi näitlejale Alec Baldwinile esitati süüdistus tahtmatus tapmises (2)

Elu24
Copy
Alec Baldwin
Alec Baldwin Foto: Shutterstock

Näitleja Alec Baldwinit süüdistatakse Halyna Hutchinsi tahtmatus tapmises, vahendab BBC.

Briti rahvusringhääling kirjutab, et lisaks Baldwinile esitati süüdistus Hannah Gutierrez Reedile, kes rekvisiitidena kasutatavate relvade eest võtteplatsil vastutas. Ei Reed ega Baldwin pole süüdistusi kommenteerinud.

Tulistamisjuhtum leidis aset 21. oktoobril 2021 New Mexicos Bonanza Creeki rantšos. Võeti üles stseeni, kus peaosalist, lindpriid Harland Rusti kehastanud Alec Baldwin pidi tulistama. Baldwin arvas, et tal on Colti revolvris paukpadrunid, kuid tegelikult olid päris padrunid. Üks tabas operaator Halyna Hutchinsit, kes sai surmavalt haavata ja suri mõni aeg hiljem. Režissöör Joel Souza sai vigastada ja paranes.

Võtteplatsil toimunud tulistamist asusid uurima Santa Fe politsei, New Mexico prokuratuur ja New Mexico tööohutuse amet. Sel neljapäeval teatas Santa Fe ringkonnaprokurör Mary Carmack-Altwies, et kuu lõpuks esitatakse Baldwinile ja Reedile süüdistus. Ta lisas, et tõendeid nende süüdistamiseks on piisavalt ning «tema töös pole keegi seadusest kõrgemal».

Tulistamine võtteplatsil tekitas USAs diskussiooni tulirelvade ohutusest filmitööstuses ja päris relvade kasutamisest rekvisiidina.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles