Disney toob kinolinadele hiigelproduktsiooni «John Carter»

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Näitjela Willem Dafoe Walt Disney Pictures filmile "John Carter" pühendatud üritusel Los Angeleses.
Näitjela Willem Dafoe Walt Disney Pictures filmile "John Carter" pühendatud üritusel Los Angeleses. Foto: KEVIN WINTER/AFP

Sel nädalal jõuab linadele Disney filmistuudio kauaoodatud hiigelproduktsioon «John Carter» – projekt, mis läks stuudiole maksma ümmarguselt 250 miljonit dollarit, kuhu on lisandunud veel kopsakas reklaamieelarve.

Seejuures on John Carter ka Hollywoodi viimaste aastate enim vastakaid tundeid põhjustanud filmikangelane, kirjutab forumcinemas.ee.

Tarzani looja Edgar Rice Burroughsi sulest pärineval fantastilisel tegelaskujul, kes nägi ilmavalgust 1912. aastal, on küll ustav järgijaskond – romaanid, kus John Carter üles astub, on mõjutanud kõike «Star Warsist» «Dune'i», «Supermani» ja «Avatarini» - , ent kangelase kinodebüüt, mis ootab ees eelseisval nädalavahetusel, on sellegipoolest pidanud taluma negatiivset kriitikat sest saadik, kui Disney kallile projektile kahe aasta eest rohelise tule andis.

Tegemist on tulnud teha nii kuulujuttudega ületatud eelarvest kui ka mõningate turunduslike äpardustega (sealhulgas kõmuline pealkirja vahetamine). Peagi saab vastuse küsimus, kas ilma ühegi esimese järgu staarita valminud ning 100 aastat vanal materjalil põhinevast projektist kujuneb uus edukas frantsiis või siis tuleb järjekordne hoole ja armastusega arendatud ettevõtmine sisuliselt maha kanda.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles