Õnnekombel lumelaviinist pääsenud Eesti alpinist plaanib vallutada maailma kõrgeima mäe

Elu24
Copy
Eesti alpinist Kunnar Karu.
Eesti alpinist Kunnar Karu. Foto: Erakogu

Tuntud Eesti alpinist Kunnar Karu tõdes raadiole Elmar antud intervjuus, et kavatseb jõuda viienda eestlasena maailma kõrgeima mäe Mount Everesti tippu. Enne kaua planeeritud retke soovib ta end treenida Alpides, et harjuda külmema kliimaga ning oma füüsist ja vaimu raskeks teekonnaks ette valmistada.

Üheksa kilomeetrit merepinnast kõrguva mäe vallutamine on olnud pea kõikide alpinistide suur unistus. «Everest ei ole kindlasti maailma kõige raskem ja võib-olla ka mitte kõige ilusam mägi, aga midagi ei ole teha, ta on siiski kõige kõrgem punkt maailmas – see on ka põhjus, miks ta inimestele tee peale jääb,» sõnab Kunnar Karu.

Juba 2015. aastal kavatses alpinist vallutada Mount Everesti ehk Džomolungma oma sajanda mäena, kuid toona jäi erinevate põhjuste tõttu plaan katki. Õnneliku juhusena pääses ta seeläbi traagilisest õnnetusest. Samal aastal põhjustas maavärin Everesti baaslaagris ahellaviini, kus hukkus üle 20 inimese.

«Nüüd on Everest jälle päevakorda tulnud, lennupiletid on ostetud, trenni on tubli aasta juba tehtud, nii et nüüd tuleb minna,» räägib Karu.

Pärast Everesti vallutamist ei plaani ta matkavarustust varna riputada ning sellega tema elutöö kindlasti tehtud ei saa. «Matkamine ja mägedes käimine jätkub kindlasti ja mul on järgmised reisid peale Everesti juba plaanis Slovakkiasse ja Poola,» räägib alpinist innukalt oma tulevikuplaanidest.

Kuula täispikka intervjuud Karuga SIIT:

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles