«Päeva pealt astusin ma täiesti uude maailma.» Grete Paial täitus erilisest hetkest 10 aastat

Getter Trumsi
, tegevtoimetaja
Copy
Lauljatar Grete Paia.
Lauljatar Grete Paia. Foto: Konstantin Sednev

«Veel on aega, päästke noored hinged,» laulis kõigest 17-aastane Grete Paia Eesti Laulu laval ja põrutas paljude eestlaste südamesse. See kõik oli nüüdseks kümme aastat tagasi, kuid «Päästke noored hinged» on Paiale siiani tema kõige erilisem laul.

Lauljatar Grete Paia tähistas hiljuti väga erilist aastapäeva. Nimelt täitus tema loo «Päästke noored hinged» avaldamisest kümme aastat.

Paia loodud meloodia ja Sven Lõhmuse kirjutatud sõnadega laul «Päästke noored hinged» sai 2013. aastal üleöö menukaks ning viis lauljatari Eesti Laulu superfinaali. Võidust jäid puudu vaid mõned hääled, kuid noore ja väikese kogemusega saare tüdruku jaoks oli see rohkem kui võit.

Lauljatari sõnul on tähtpäeva tähistanud laul kogu senise karjääri jooksul tema olulisim. «Tänu sellele laulule sai suures plaanis minu jaoks kõik alguse – sündis artist Grete Paia. Lisaks olen ma südamest tänulik Svenile, et ta minus potentsiaali nägi ning minusse uskus. Ilma temata ei oleks kindlasti ka seda Gretet, kes ma täna olen,» tunnistas lauljatar.

Paia lisab Elu24-le, et samuti on see üks esimesi laule, mille ta kunagi kirjutanud on. «Laul sümboliseerib koostöö algust Sveni ja Moonwalkiga, tänu sellele laulule algas teataval määral ikkagi uus etapp minu elus, muusikaga hakkasin tegelema professionaalsemal tasemel kui kunagi varem,» täpsustab ta.

«Üleüldse oli see tollane Eesti Laulu möll selle lauluga ikka väga pöörane ja äge. Põhimõtteliselt päeva pealt astusin ma täiesti uude maailma, kus õppimist ja enese proovilepanekut oli väga-väga-väga palju.» Kusjuures ka Eesti Laul tähistab sel aastal olulist tähtpäeva, armastatud lauluvõistlus sai tänavu 30-aastaseks.

Uusversioon

Tähtsa aastapäeva puhul on Paia andnud välja loo «Päästke noored hinged» uusversiooni. Paia arvates oli lool toona väga tugev sõnum, kuid sama sõnum on tänapäeval veelgi aktuaalsem.

Uusversioonist rääkides tõdeb loo sõnade ja produktsiooni autor Sven Lõhmus, et lauluga nähti päris palju vaeva, mis ka lõpuks end ära tasus. «Katsetasime erinevaid mõtteid. Grete ideid kuulates tahtsin teha laulu, mis on rebel ehk mässuhimulise hingega, ja pingutasin, et tekst seda meeleolu edastaks,» lisab Lõhmus.

«Arvan, et Grete lauljatee algas eriti ägedalt ja äge on ka see, et saame uusversiooniga seda uuesti meelde tuletada!» lisab produtsent rõõmsalt.

«Päästke noored hinged» on Grete Paia kõige populaarsem ja lauljannale endale kõige olulisema tähendusega laul, millel täitub peagi YouTube'i keskkonnas 2,7 miljonit kuulamist.

Juubeliversioon on ööpäevaga kogunud üle 5000 kuulamise.

Kuula lugu «Päästke noored hinged» mõlemal kujul SIIN:

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles