FOTOD JA VIDEO Armastav isa ja tema raskelt vigastatud poeg maksavad Ukraina sõja hinda

Inna-Katrin Hein
Copy
64-aastane Serhi Šumei ja ta 34-aastane poeg Vitali Šumei Tšernihivi haiglas. Vitali sai Ukraina sõjas Donbassis venelastega võideldes raskelt vigastada
64-aastane Serhi Šumei ja ta 34-aastane poeg Vitali Šumei Tšernihivi haiglas. Vitali sai Ukraina sõjas Donbassis venelastega võideldes raskelt vigastada Foto: AP Photo/Efrem Lukatsky/scanpix

Ukrainas Tšernihivis haavatud sõdurite haigla palatis, kuhu päevavalgus vaevu jõuab, räägib isa tunde oma vigastatud pojaga. 64-aastane Serhi Šumei ei ärgitanud oma poega Vitali Šumeid kunagi sõtta minema, kuid poeg läks vabatahtlikult. Isa tunneb siiski uhkust, mitte haletsust, hoolimata poja ajukahjustusest, mis tekkis plahvatanud suurtükimürsust.

«Olen temaga viimased viis kuud pidevalt koos olnud, tema kõrval, tema juures, tema lähedal,» ütles pensionil sõjaväelane Serhi teda ja poega külastanud uudisteagentuuri Associated Press ajakirjanikele. «Ma ei lähe kuhugi, välja arvatud õue suitsu tegema.»

34-aastane kaugmaa õhutõrjerakettide komandör Vitali sai haavata Ida-Ukrainas Donbassi piirkonnas, mis on jätkuvates lahingutes muutunud nii Ukraina kui Venemaa kohutavate kaotuste sünonüümiks. Kui palju on tegelikult hukkunuid, pole teada, sest kumbki pool ei avalda täpseid arve. Rindelt lahkunud haavatud sõdurite vool haiglatesse, nagu see, kus Vitalit ravitakse, näitab, et inimjõu kaotused on suured.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles