ÜKS ÕHTU, KAKS JUHTUMIT Viljandis kimbutab naisi väidetav ahistaja

Ketlin Kruse
, reporter
Copy
Elu24 kollaaž
Elu24 kollaaž Foto: Elu24 kollaaž/Shutterstock

Politsei sai 13. jaanuari õhtul paaritunnise vahega kaks sarnase sisuga teadet. Kella 20 paiku läheneti ühele naisele Viljandi kesklinnas laulukaare lähistel. Kaks tundi hiljem puudutas seni tuvastamata isik selja tagant juba teist naist.

Esmaspäeva õhtul hoiatas Viljandi elanik Facebooki grupis «Sind on märgatud, Viljandis» kohalikke tundmatu isiku eest, kes oli teda selja tagant väidetavalt rünnanud.

Juhtum leidis aset reedel umbes kell 22.15. «Kesklinnast Männimäele liikudes juhtus minuga väga hirmutav seik!» on naine siiani šokeeritud.

«Reinu teel, möödudes Omniva kontorist, rünnati mind selja tagant. Mul oli kapuuts peas. Järsku haarati selja tagant ja pandi käsi või käed suu peale. Toimus rüselus,» kirjeldas ta juhtunut. «Ei tea, mis oli ründaja motiiv. Käekotti, mis oli mul risti üle õla, ta kätte ei saanud. Suutsin ennast vabaks rabeleda ja karjudes jooksin elu eest Reinu teelt edasi Männimäe poole.» Naine võttis kohe politseiga ühendust ja tänaseks on politseisse avaldus tehtud.

Viljandi jaoskonna menetlusgrupi juht Meelis Lill nentis, et politsei sai 13. jaanuari õhtul paaritunnise vahega kaks sarnase sisuga teadet. «Anti teada Viljandi kesklinnas toimunud häirivatest ning inimesi ehmatanud vahejuhtumitest. Nimelt oli kella 20–22 vahelisel ajal veel tuvastamata noormees vanalinna piirkonnas selja tagant lähenenud kahele naisele,» sõnas Lill.

«Kella 20 paiku lähenes nooremapoolne mees Viljandi kesklinnas laulukaare lähistel tänaval liikunud naisele ning katsus teda. Naine ehmatas ning mees kõndis minema. Teine juhtum leidis aset paar tundi hiljem, umbes kella 22 paiku, kui Reinu tee kandis lähenes tänaval liikunud naisele selja tagant võõras mees, kes teda puudutas. Naine hakkas karjuma ning mees jooksis minema.» 

Kummaski vahejuhtumis naised viga ei saanud ja nad pääsesid vaid ehmatusega. 

Kuigi info mõlemast juhtumist jõudis samal õhtul ka patrullini, kes kammis piirkonna naistelt saadud isikukirjeldusele tuginedes läbi, siis tol õhtul isikut siiski tabada ei õnnestunud.

«Kuivõrd praegu on oluline välja selgitada mehe isik ning teha kindlaks, kas mees tülitas tänaval liikujaid tähelepanuvajadusest, terviseseisundist tulenevalt või oli tegu pahatahtliku tegevusega, alustasime täpsemate asjaolude selgitamiseks menetluse, mille käigus oleme praeguseks kogunud kõikvõimalikku infot ning vaadanud piirkonda jäävate turvakaamerate salvestisi,» nentis Lill, lisades, et töö mehe tuvastamiseks ning tema motiivide välja selgitamiseks jätkub.

Politsei palub siinjuures ka kogukonna abi.

Kui keegi juhtus möödunud reede õhtul kella 20–22 vanalinna piirkonnas Tasuja puiestee ja Hariduse tänava vahelisel alal liikuma ning märkas kas kirjeldatud vahejuhtumeid või tunneb napist kirjeldusest ära võimaliku teo toimepanija, palume sellest Viljandi politseinikele kas sotsiaalmeedia vahendusel või kirja teel aadressil meelis.lill@politsei.ee teada anda.

On teada, et tänaval teisi häirivalt käitunud mees on nooremapoolne ning keskmist kasvu. Tal oli seljas tume jope, jalas tumedad püksid ning peas hall kapuuts.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles