VIDEOINTERVJUU «Olukord oli väga ohtlik!» Jēkabpilsi linnapea tõdeb, et kevadiste üleujutustega ei pruugi tamm vastu pidada

Copy
Jēkabpilsi linnapea Raivis Ragainis
Jēkabpilsi linnapea Raivis Ragainis Foto: Konstantin Sednev / Postimees Grupp

«See on alles talve algus! On veel üleujutusi oodata ka märtsis ja aprillis. Siis juba enam garantiid anda ei saa,» tunnistab veeuputusega vaevleva Jēkabpilsi linnapea Raivis Ragainis, kelle sõnul võib järgmise üleujutusega tamm puruneda.

«Praeguseks on olukord stabiliseerunud. Vesi on ikka väga kõrgel, jää on veel linnas. Ohtu enam muidugi ei ole, aga nüüd tegeleme päästetöödega ning võitleme üleujutuse tagajärgedega,» sõnab Jēkabpilsi linnapea Raivis Ragainis. Nimelt ületas eelmisel nädalal Jēkabpilsi linna läbiv Daugava jõgi kriitilise piiri ning jõevesi hakkas linna sisse voolama.

Ragainis selgitas, et päris pikalt oli jõgi külmunud, kuid siis tuli sula. Pärast seda tulid aga külmakraadid tagasi ning jääd tekkis aina rohkem juurde, mis tekitas jõele 25-kilomeetrise jääummiku. «Pole kunagi midagi sellist siin elus näinud. See on peaaegu kõige kõrgem tase, mida oleme seni näinud,» tõdeb linnapea. Uuest kurvast rekordist jäi tema sõnul puudu vaid umbes kaks sentimeetrit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles