Vene saatejuhile jäi Miss Universum hammaste vahele: järjekordne näide USA ülemvõimust

Inna-Katrin Hein
Copy
USA miss R'Bonney Gabriel võitis 14. jaanuaril 2023 USAs Louisianas New Orleansis toimunud iludusvõistluse Miss Universum
USA miss R'Bonney Gabriel võitis 14. jaanuaril 2023 USAs Louisianas New Orleansis toimunud iludusvõistluse Miss Universum Foto: REUTERS/JONATHAN BACHMAN/Scanpix

Venemaa riigitelevisiooni ajakirjanikul tekkis probleem iludusvõistlusel Miss Universum USAd esindanud ameeriklannaga, kes on Aasia juurtega ja pärit Houstonist. Vene saatejuhi Anatoli Kuzitševi sõnul oli ta rahvuskostüüm järjekordne näide USA hegemooniast ehk ülemvõimust mitte ainult sellel planeedil, vaid ka kosmoses.

Venemaa Rossija 1 kanalil eetris olevas saates «Время покажет» («Aeg näitab») on halvustatud korduvalt USAd ja selle riigi toetust Ukrainale sõjas Venemaaga. Nüüd aga kritiseeris Vene saatejuht USAs New Orleansis 14. jaanuaril toimunud Miss Universumi võitnud R'Bonney Gabrieli kostüümivalikut, teatab newsweek.com.

28-aastane Gabriel on Texasest pärit moelooja, modell ja õmblusinstruktor. Ta avaldas iludusvõistlusel oma rõivastega austust USA kosmoseagentuuri NASA Apollo 11 maandumisele Kuule ja praegusele Artemise programmile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles