Mari Ojasaar-Parve vananemisest: see 40, mis minul vanusena peagi kukub, on lihtsalt võrratu!

Triin Roos
, Elu24 reporter-toimetaja
Copy
Mari Ojasaar-Parve
Mari Ojasaar-Parve Foto: Erakogu.

Kunstnik, lasteraamatute autor ja kolme lapse ema Mari Ojasaar-Parve jagab sotsiaalmeedias mõtteid vananemise teemal. «On aeg kastikese võrra edasi liikuda, see on lihtsalt võrratu,» kirjutab Mari, viidates oma lähenevale juubelile.

Mari Ojasaar-Parve ütleb oma Instagrami mõtiskluses, et vanemaks saamine on kingitus ning selle pärast ei peaks üldse muretsema.

«Mõni päev tagasi täitsin ühte ankeeti. Seal oli vaja valida kastike, kas oled 20–29, 30–39 või 40–49 jne. Ma siis korraks peatusin – jah, on aeg kastikese võrra edasi liikuda,» tõdeb Mari.

«Kuulge, see 40, mis minul vanusena peagi kukub, on mega! See on lihtsalt võrratu. Mina ei vaata seda numbrit, et oh jummel küll, nüüd tulevad kortsud ja hallid juuksed. Need on juba ammu külla tulnud. Mina hoopis näen selles numbris kingitust. Olen saanud elada nelikümmend imelist aastat. Minu elu on nii ilus ja põnev ja täis armastust olnud. See on kingitus! Elu ongi kingitus! Eriti nüüd saan sellest veelgi paremini aru. Ja ma südamest loodan, et olen alles poolel teel! Veel 40 aastat on lausa boonus,» avaldab ta ning jagab armsat pilti.

Mari ütleb, et vananemise juures on positiivne see, et saab näha oma lapsi kasvamas ja ehk isegi lapselapsi. «Mina saan kogeda eluküpsust ja teha neid asju, mida kõige enam naudin.»

Kommentaarides nõustutakse, et vananemine on kingitus. «Ma saan 50 ja ei igatse «noor» ja kogenematu olemist. Ma naudin oma aega praegu ja ootan põnevusega, mis on veel võimalik. Ma ei taha ilmtingimata elada teist samapalju veel, mulle sobivad aastad, mis ma saan tervena elada,» avaldab Lemme. «Mul just tuli 45 ette. Järjest rohkem hindan iga päeva, mis antud,» ütleb kommentaari jätnud Sigrit. Kerlin leiab, et neljakümneselt muutub elu eriti magusaks. «Liitusin ka neljakümneste klubiga ja peab ütlema, et elu on ikka eriti heaks ja magusaks läinud. Samuti olen ülitänulik senise elukogemuse eest ja põnevusega vaatan, mis edasi saab. Olen eeskujuks oma peagi 15-aastaseks saavale tütrele, kes ikka üldse ei usu, et tema emme on 40. Peaks ju palju viisakamalt käituma ja tõsisem olema,» ütleb Kerlin.

«Nüüd hakkab valgemaks minema. Nautige aega perega koos ja kalleid inimesi, see on kõige kõigem,» kirjutab Mari.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles