Debüütalbumiga välja tulnud Minimal Wind sai EMA-l kolm nominatsiooni: see oli väga positiivne üllatus

Elu24
Copy
Minimal Windi esimene kauamängiv «Hi» on sümbioos popist, indie’st ja rhythm and blues’ist. Albumi Viljandi esitluskontsert on 13. jaanuaril pärimusmuusika aidas.
Minimal Windi esimene kauamängiv «Hi» on sümbioos popist, indie’st ja rhythm and blues’ist. Albumi Viljandi esitluskontsert on 13. jaanuaril pärimusmuusika aidas. Foto: Paul Meiesaar

Eesti muusikaauhindade (EMA) jagamisel kolmes kategoorias nomineeritud Minimal Windil on seljataga edukas aasta. Eelmisel aastal Eesti Laulult tuule tiibadesse saanud bänd on välja tulnud debüütalbumiga «Hi» ning esitluskontserdid toimuvad neljas Eesti linnas.

Bändi liige Paula Pajusaar räägib, et albumi esitluskontserdid toimuvad jaanuaris neljas linnas: Viljandis, Tallinnas, Pärnus ja Tartus.

Mullu Eesti Laulul teise koha saanud bändi liikmed Elisabeth Tiffany Lepik, Paula Pajusaar, Taavi-Hans Kõlar, Velle Tamme ja Ralf Erik Kollom tänavad siiralt kõiki kaasaelajaid, kes on bändi tegemistega kursis olnud ja neid toetanud. «Oleme ette valmistanud suuremad show’d kui kunagi varem oma elus,» ütlevad muusikud, kes on kontsertide nimel nädalate viisi ja tegelikult terve aasta tööd teinud. Publiku ette tuuakse võluv muusika, valgus-show, visuaalid ja isegi koreograafia. «Julgeme väita, et tasub kohale tulla!»

Bändi liige Taavi-Hans Kõlar ütleb, et albumit tehti tõepoolest terve aasta, ehkki suurem osa lugusid valmis kolme kuuga. Siiski võttis salvestamine ning muud protsessid aega palju rohkem.

Minimal Windi aprillikuine kontsert Tallinnas klubis Fotografiska.
Minimal Windi aprillikuine kontsert Tallinnas klubis Fotografiska. Foto: Sander Ilvest

Samuti on bänd Eesti muusikaauhindade jagamisel nomineeritud kolmes kategoorias – aasta debüütalbumi, aasta laulu ja aasta ansambli auhinnale.

«EMA nominatsioonidega tekkis suur rõõm ja kergendus,» ütleb kitarrist Taavi. «Meie plaan oli album 2022. aastal valmis saada, et Eesti muusikaauhindadele kandideerida,» ütleb ta ja lisab, et aasta ansambli tiitli nominatsioon tuli bändi liikmetele väga positiivse üllatusena. «Oleme endast kõik viimasel aastal bändi tegemisse pannud ja oleme tänulikud, et meie tegevust on nominatsioonidega tunnustatud.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles