TRAGÖÖDIA TERVISEKESKUSES ⟩ Kohus otsustas 10-aastase poisi surmajuhtumi järel jalgpallitreenerit mitte karistada

Ketlin Kruse
, reporter
Copy
Keila Tervisekeskuses juhtus õnnetus, mis viis jalgpalliklubi töötaja kohtu alla.
Keila Tervisekeskuses juhtus õnnetus, mis viis jalgpalliklubi töötaja kohtu alla. Foto: Madis Veltman

Möödunud suvel juhtus Keila Tervisekeskuses õnnetus, kus uppus kümneaastane poiss. Süüdistuse saanud treener on kahetsust avaldanud ning vanematelt andeks palunud. Neljapäeval peetud kinnisel kohtuistungil otsustas kohus treenerit mitte karistada.

Endisele jalgpalliklubi Keila JK treenerile Erkkile esitati süüdistus surma põhjustamises ettevaatamatusest.

Möödunud aasta juulis juhtus Keila Tervisekeskuse ujulas õnnetus, kus jalgpallilaagris olnud kümneaastane poiss vajus vee alla. Poisi elu ei õnnestunud meedikutel paraku päästa.

Täpsemalt süüdistas prokuratuur 31-aastast Erkkit selles, et suvel Keila Tervisekeskuse veekeskuses noorte suvelaagris treenerina töötades jättis ta treeninggrupi poisid piisava järelevalveta ehk pani toime hoolsuskohustuse rikkumise tegevusetusega, mille tagajärjel uppus basseinis 10-aastane poiss.

Erkki viibis küll oma treeningrühma lastega koos Keila Tervisekeskuse ujulas ja jälgis osaliselt nende tegevust, kuid ei märganud konkreetse lapse siirdumist suurde basseini ega tema uppumist. Ohvri leidis juhuslik külastaja juba vee alt ning tema elustamine ei andnud tulemust.

Karistust kergendavad asjaolud

Kohtu otsuses mängis rolli, et Erkkit polnud varem karistatud ning teda on positiivselt iseloomustanud ka kannatanute esindajad.

Antud asjas esinesid ka karistust kergendavad asjaolud: süüdistatav avaldas järjepidevalt kahetsust, seda ka vanematele. Erkki on nendega ka tihedas kontaktis.

Juhtumi kohta algatatud kriminaalmenetlus päädis kokkuleppemenetlusega. 12. jaanuaril toimunud kohtuistung kuulutati prokuröri taotlusel alaealise kannatanu ja tema lähedaste huvides kinniseks.

«Isiku karistusest vabastamisel nõustus kohus prokuratuuriga, et kuriteo toimepanemise tagajärjel on süüdistatav saanud ise raskelt kannatada ja need tagajärjed kestavad jätkuvalt,» nentis Põhja prokuratuuri pressiesindaja Kristiina Kivari

Keila Tervisekeskus
Keila Tervisekeskus Foto: Kermo Benrot/Postimees
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles