Suri supermodell Tatjana Patitz, kelle ema oli pärit Eestist (1)

Triin Roos
, Elu24 reporter-toimetaja
Copy
Tatjana Patitz
Tatjana Patitz Foto: IMAGO/Nicole Kubelka

Vaid 56-aastaselt lahkus meie hulgast raske haiguse tagajärjel väljapaistev Eesti juurtega supermodell Tatjana Patitz.

Tatjana Patitz sündis Hamburgis ning tema ema oli eestlane ja isa sakslane. Tatjana kolis koos perega Lõuna-Rootsis mere ääres asuvasse idüllilisse linnakesse nimega Skanör.

17-aastaselt osales ta Stockholmis toimunud modellivõistlusel, kus ta sai kolmanda koha. Auhinnaks oli reis Pariisi ning lühiajaline leping. 1988. aastal kirjutas Vogue, et Tatjana tähelend ei alanud kohe ning ta ei leidnud aasta aega modellina tööd. Teismelisena tegeles Patitz ka ratsutamisega, vahendab Vogue.  

Patitzi karjäär sai hoo sisse, kui loomulikku ilu hindav Saksa fotograaf Peter Lindbergh tegi 1988. aastal kuulsa foto kuuest modellist, kelle hulgas oli ka Patitz, ning pildistas teda samuti 1990. aasta Vogue'i jaanuarinumbri kaane jaoks. Kui laulja George Michael seda väljaannet nägi, soovis ta kõiki pildil olevaid tüdrukuid oma laulu «Freedom ’90» muusikavideosse.

Patitzi peeti üheks originaalsemaks supermodelliks. Tema välimuses oli midagi salapärast, mis mõjus võluvana. «Inimesed alati ütlevad, et ma näen välja eriline. Et ma pole teiste moodi,» tunnistas Patitz Vogue'ile 1988. aastal. 2020. aastal antud intervjuus tunnistas ta: «Ma ei müünud kunagi oma hinge.»

Patitz tundis ennast kodus Californias, kus ta elas looduslähedast elu koos oma loomadega. Modellile oli väga oluline tema poeg Jonah, keda ta nimetas eelmisel aastal enda õnne allikaks.

Tatjana Patitzi pere andis teada, et 56-aastane modell suri rinnavähki.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles