Kohtuekspertiisi andmetel Iso Omenas maha surutud naine lämbumissurma ei surnud (2)

Heveli Tuisk
, REPORTER- TOIMETAJA
Copy
Iso Omena ostukeskus septembris 2021.
Iso Omena ostukeskus septembris 2021. Foto: Karavanov_Lev/Shutterstock

Soomes Iso Omena kaubanduskeskuses suri turvameeste kinnipidamisel keskealine naine. Pealtnägijate sõnul ei käitunud ta kinnipidamise hetkel agressiivselt ning palus abi. Nüüd on naise surma kohta avaldatud esialgne ekspertiis.

Espoos Iso Omena kaubanduskeskuses hukkus laupäeva õhtul inimene, kelle turvamehed olid kinni pidanud. Pealtnägijate sõnul ei käitunud naine kinnipidamise hetkel agressiivselt ning palus abi. Lääne-Uusimaa politsei teatas kella kaheksa paiku, et isik suri kinnipidamisel.

«Kinnipeetud naine palus helistada numbril 112,» ütles pealtnägija. Turvafirma tegevjuht kommenteeris, et juhtum on šokeeriv.

Politsei teatas, et uurib sündmuste käiku ja seda, kas juhtunuga seoses kahtlustatakse kuritegu. Algatatud on kriminaalmenetlus ning turvamehi süüdistatakse surma põhjustamises.

«Naine karjus, et teda lahti lastaks.» Turvameeste poolt maha surutud naine suri Soome kaubanduskeskuses

Nüüd on avaldatud esialgne kohtuekspertiis, kus selgub, et naine ei surnud lämbumissurma. Soome politsei juhtunu täpsemaid üksikasju avalikkusega konfidentsiaalsuse tõttu ei jaga, kirjutab Helsingin Sanomat.

Uurija Jyrki Kallio sõnul on tõenäoline, et süüdistus jääb siiski samaks ehk naise surmas võivad ikkagi süüdi olla turvatöötajad.

Lääne-Uusimaa politsei teatel selgus sündmuste käik eeluurimise käigus. Naine oli videosalvestiste põhjal kõndinud kaubanduskeskuse koridorides, kui talle oli vastu astunud kaks turvatöötajat.

Enne seda oli neile laekunud info, et naist kahtlustatakse teise kliendi häirimises. Ahistamisest teatanud isik kuulatakse lähipäevil üle. Turvatöötajad peatasid naise ja asusid pärast lühikest vestlust teda kaubanduskeskusest välja saatma, mis aga päädis jõu kasutamisega. Kallio sõnul eskaleerus olukord väga kiiresti.

«Naine osutas küll vastupanu, kuid ei kasutanud turvameeste vastu kordagi vägivalda,» kirjeldab uurija.

Uurija sõnul jõuti naisega vesteldes jõu kasutamiseni lausa mõne minutiga. Naist hoiti maas kümmekond minutit, misjärel asuti teda elustama.

Eeluurimine jätkub, on veel mitmeid ülekuulamisi. Samuti vaadatakse üle pealtnägijate edastatud videoid. Kallio sõnul on politseil piisavalt kaadreid, millest on näha terve sündmuste jada. Kogu materjali pole veel jõutud läbi vaadata ning järgmiseks eesmärgiks ongi panna kokku sündmuse täpne ajakava.

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles