Putini liitlane Prigožin selgitab propagandavideos, miks Venemaa vajab Bahmutit (1)

Inna-Katrin Hein
Copy
Wagneri grupi asutaja Jevgeni Prigožin 24. detsembril 2022 Peterburi lähedal Beloostovskoje surnuaial Dmitri Menšikovi matusel. Mentšikov oli Wagneri palgasõdur ja hukkus Ukraina sõjas
Wagneri grupi asutaja Jevgeni Prigožin 24. detsembril 2022 Peterburi lähedal Beloostovskoje surnuaial Dmitri Menšikovi matusel. Mentšikov oli Wagneri palgasõdur ja hukkus Ukraina sõjas Foto: AP Photo/Scanpix

Venemaa ärimees ja president Vladimir Putini liitlane Jevgeni Prigožin tunnistas möödunud sügisel esimest korda avalikult, et tema asutas 2014. aastal paramilitaarse organisatsiooni Wagneri grupi.

Wagneri palgasõdurid, kes võitlevad Ukraina sõjas, on varem olnud lahingutes Liibüas, Süürias, Kesk-Aafrikas ja Malis, kus neid on ka jõuvõtete kasutamises ja julmustes süüdistatud.

Prigožin reklaamib Wagneri gruppi Youtube’is, kuhu ta postitab propagandavideoid. Eelkõige on need eraarmee võitlejate edust Ukraina rindel, kuid ka sellest, et Ukraina vabastatud aladel võetakse wagnerlasi kahel käel vastu. Loomulikult ei vasta see tõele.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles