VIDEOINTERVJUU ⟩ Heimar Lenk Edgar Savisaarest: unustas eliit, aga mitte rahvas (3)

Copy
Edgar Savisaare ärasaatmine: intervjuu Heimar Lengiga
Edgar Savisaare ärasaatmine: intervjuu Heimar Lengiga Foto: Pilt videost

«Liiga vara oli vaja tulla... See suur mees oleks võinud elada,» sõnab ajakirjanik ja poliitik Heimar Lenk Edgar Savisaare ärasaatmisele saabudes nukralt. «Edgar oli üks väheseid riigimehi, kes mõtles rahva peale,» ütleb Lenk Katrin Lustile antud intervjuus. 

Täna, 5. jaanuaril, saadetakse Estonia kontserdisaalist viimsele teekonnale endine valitsusjuht ja kauaaegne Tallinna linnapea Edgar Savisaar. «Liiga vara oli vaja tulla, oleks võinud mõni aasta hiljem... See suur mees oleks võinud elada,» mõtiskleb ajakirjanik ja keskerakondlane Heimar Lenk Savisaare ärasaatmisele saabudes. «Eesti rahval oleks teda veel tarvis olnud,» lisab ta nukralt. 

Intervjuus Katrin Lustile tõdeb Lenk, et tõenäoliselt Savisaar ei uskunud, et tänane päev nii väärikas saab olema. «Ega me keegi ei uskunud. Nüüd jääb Eestis üks koht tühjaks, Edgarit ei ole enam, õhk on tühjem nüüd,» kurvastab Lenk ja ütleb, et enam ei ole kuhugi minna ega kellegi käest küsida, kuidas Eesti rahval edasi tuleks elada.

Rahvas ei unustanud

«Tema mõtles Eesti rahva peale,» lausub Lenk ja märgib, et need ei ole niisama suured sõnad. «Edgar oli üks väheseid riigimehi, kes mõtles rahva peale,» rõhutab ta. 

«Oleneb, kes unustas,» vastab Lenk küsimusele, kas tema arvates tundis Savisaar oma elu lõpus, et on unustuse hõlma vajunud. «Unustas eliit, aga mitte rahvas!»

Vaata videost, millised emotsioonid Heimar Lenki intervjuu andmise ajal valdasid:

Heimar Aleksander Lenk (77) on Eesti ajakirjanik ja poliitik. 1999–2003 oli ta Keskerakonna häälekandja ajalehe Kesknädal peatoimetaja. Kesknädalasse kutsus Lengi 1998. aasta juuli lõpu poole tolleaegne Tallinna linnavolikogu esimees Edgar Savisaar. Aastatel 2012–2019 tegi ta Tallinna linnale kuuluvas telekanalis Tallinna TV saadet «Meedia keskpunkt». 

Ta on Eesti Keskerakonna liige alates 1994. aastast.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles