NUTAB VALJU HÄÄLEGA ⟩ Edgar Savisaare andunud austaja pisarates: olen talle väga tänulik, ta oli väga lahke inimene (5)

Copy
Savisaare austaja Anne ärasaatmisel.
Savisaare austaja Anne ärasaatmisel. Foto: Taavi Sepp

«Härra Savisaar tegi Eestimaal väga palju head, aitas inimesi ja hoolis inimestest,» lausub Anne, silmad suurest kurbusest märjad. Ärasaatmisele tulnud naine on enda sõnul poliitiku andunud austaja ja tal õnnestus Savisaarega ka isiklikult kohtuda.

Endise peaministri Edgar Savisaare riiklikule ärasaatmisele võisid kohale tulla kõik, kes soovisid. Enne kella kümmet astus Estonias toimuvale talitusele sisse Anne, kes jätab üleriided garderoobi, pisarad voolamas. Anne tuli austust avaldama Savisaarele, suurkujule, kellest ta peab väga lugu.

«Mina olen hetkel siin, sest mina armastan ja austan Edgar Savisaart,» ütleb Savisaare austaja emotsionaalselt Katrin Lustile antud intervjuus. «Härra Savisaar tegi Eestimaal väga palju head, aitas inimesi ja hoolis inimestest.» 

«Oleme kohtunud Vabaduse väljakul kohvikus, tema juures olen kodus olnud, võtsime konjakit napsu.» – Savisaare andunud austaja Anne

Proovides leida sõnu, kirjeldas Anne, kuidas Savisaar tõi Lasnamäele transpordi, lõi laste mänguväljakuid ja ehitas Koplisse hooldekodu.

Edgar Savisaare suur austaja Anne.
Edgar Savisaare suur austaja Anne. Foto: Kuvatõmmis videost

Küsimusele, kas austaja kohtus Savisaarega ka isiklikult, vastab naine jaatavalt. «Olen kohtunud. Oleme kohtunud Vabaduse väljakul kohvikus, tema juures olen kodus olnud, võtsime konjakit napsu. Ma olen väga tänulik talle, et ta oli ja ta oli väga lahke inimene.»

Pärast intervjuud põlvitab Anne laua ette, millele on asetatud Savisaare foto, ja puhkeb valjuhäälselt nutma.

Vaata emotsionaalset videot Savisaare andunud fänniga SIIT:

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles