Jüri Raidla: väga vähesed on võimelised nii meeletu sihikindlusega tööd tegema

Copy
Endine justiitsminister Jüri Raidla.
Endine justiitsminister Jüri Raidla. Foto: Pilt videost

«Ma arvan, et väga vähesed inimesed on võimelised nii meeletu sihikindlusega tööd tegema, nagu tema seda tegi,» iseloomustab Edgar Savisaart vandeadvokaat ja Ellex Raidla advokaadibüroo asutaja Jüri Raidla. «See aeg, mille eest tema läks ja läheb ajalukku, see on ja jääb koos temaga,» tõdeb Raidla intervjuus Katrin Lustile.

Täna, 5. jaanuaril, saadetakse Estonia kontserdisaalist viimsele teekonnale endine valitsusjuht Edgar Savisaar. «Teekonnal Estoniasse mõtlesin tema erakordselt suurele rollile, kui Eesti uuesti vabaks sai,» meenutab Savisaare valitsuse ajal justiitsministri ametis olnud Jüri Raidla.

Intervjuus tunnistab õigusekspert Raidla Lustile, et Savisaar näitas tollal üles meeletut pühendumust ja tohutut töövõimet. «Ma arvan, et väga vähesed inimesed on võimelised nii meeletu sihikindlusega tööd tegema, nagu tema seda tegi,» ütleb ta. 

Küll aga märgib Raidla, et kurva sündmuse puhul on meeldiv tõdeda, et Savisaare teeneid ei ole unustatud. «Vahepealsetel aastatel on olnud tema poliitilises karjääris väga erinevaid aegasid ja ka väga erinevaid perioode, kuid fakt jääb faktiks: see aeg, mille eest tema läks ja läheb ajalukku, see on ja jääb koos temaga.»

Vaata videost, mis emotsioonid valdasid Raidlat Estonia kontserdisaalis. 

Edgar Savisaar (31.05.1950–29.12.2022) oli Eesti iseseisvuse taastamisel 1991. aastal valitsusjuht, pärast seda mitmekordne minister ning kauaaegne Tallinna linnapea ja Eesti Keskerakonna esimees. Rahvarinde ühe asutajana oli tal väga oluline roll Eesti iseseisvuse taastamisel. Tema valitsuse ajal oli aastatel 1990–1992 justiitsministrina ametis Jüri Raidla. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles