TARTU-PÕLVA MAANTEE Autojuht teeoludest: see on täielik ekstreemsõit (5)

Elu24
Copy
Transpordiamet hoiatab muutlike teeolude eest.
Transpordiamet hoiatab muutlike teeolude eest. Foto: Elmo Riig

«Sõitsin korra ka väiksemaid teid pidi, kuid nähtavus oli praktiliselt nullilähedane. Kohati on põld ja tee üks,» kirjeldab praegu Tartu poole sõitev pereema, kelle tänane väljasõit oli töö tõttu vältimatu.

«Teeolud olid äärmiselt kehvad ja ohtlikud! Suur maantee on halvas olukorras, rääkimata väikestest teedest. Kohati ongi nii, et põld ja tee on üks,» räägib Tartu poole sõitev pereema, lisades, et ühtegi möödasõitu pole tema silmad veel näinud. «Päästab ka see, et on vähe liiklejaid.»

«Sõitsin ka väikemaid teid pidi, kuid siis oli nähtavus praktiliselt nullilähedane,» ütleb naine, kellele tundub justkui võimatu sealt elusana koju jõuda. «Mitu korda käis surm silme eest läbi, kas ikka jõuan ikka tervelt laste juurde tagasi koju.»

«Vahepeal tegi auto isegi imelikku häält, kuna see lörts jäi sinna alla kinni,» räägib pereema. Ta lisab, et enamasti sõidab ta kiirusega 70 km/h ja sellega on arvestanud ka kaasliiklejad.

Naine nendib, et väikese autoga jääks ta kindlasti nende teeoludega hätta. «Õnneks mul vedas. Kui Waze juhatas väikesemale teele, siis lumesahk kimas mu ees hästi suure kiirusega ja ajas tee lahti. Kui ta poleks olnud seal, siis oleksin ilmselt olnud sunnitud seisma jääma.»

Tartu-Põlva maantee
Tartu-Põlva maantee Foto: Lugeja foto
Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles