REPORTAAŽ Kärsa küla põlengus hukkunud Sergei oli tore ja abivalmis mees. «Ta oli meil siin kaine autojuht.»

Triin Roos
, Elu24 reporter-toimetaja
Copy
Aiavärav, millest peremees enam sisse ei astu.
Aiavärav, millest peremees enam sisse ei astu. Foto: Triin Roos, Elu24

«Sergei oli mu kõige parem sõber,» ütleb Ilmar. «Ja nüüd teda lihtsalt enam pole. Nii kurb, et lausa pisar tuleb silma,» lausub mees nukralt Jüri talus Kärsa külas tulekahjus hukkunud Sergei kohta. Ilmari väike koerake jookseb samal ajal elavalt ringi süsimustaks põlenud endise elumaja ümber. «Põleng võis alguse saada radikast, mis oli Sergei voodi juures,» räägib Ilmar ning tema juttu kinnitab ka naabrinaine.

3. jaanuari öösel põles Kärsa külas Põlvamaal maha elumaja, millest kustutustööde käigus leiti põlengus hukkunud inimene. «Tulekahju väljakutse tuli kell 01.53 ja kustutati täielikult kell 07.17. Majaelanikku otsiti kolm tundi ja kell 04.38 leiti ta kahjuks surnuna,» ütles päästeameti valvepressiesindaja Roman Abubikirov. See oli 2023. aasta esimene tulesurm Eestis. Öösel puhkenud tulekahjus hukkus 64-aastane Sergei.

«Kärsa küla on meie suurim küla, kõik helistavad mulle ja küsivad, aga ma ei tea täpselt, milline maja siin nüüd maha põles,» ütleb Kärsa külas elav proua Valve teisipäeva hommikul, kui kohalikud omavahel alles arutavad, millises majas tulekahju öösel puhkenud oli. «Olin öö otsa üleval, aga ei kuulnud midagi,» räägib ta. «Ei kuulnud tuletõrjeautode sireene ega midagi,» ütleb Valve, kelle telefon on punane, sest tuttavad nii lähedalt kui kaugelt soovivad teada tulekahju asjaolusid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles