Kasutajad on Hispaania Netflixi tõlkimise apsakast hämmingus. «See on suurim kultuurišokk.» (1)

Elu24
Copy
Harry ja Meghan.
Harry ja Meghan. Foto: ANDREW KELLY/Scanpix

Prints Harry ja Meghan Markle’i Netflixi dokumentaalsari on pakkunud pärast eetrisse jõudmist palju kõneainet. Sari on heitnud valgust vastuolulistele teemadele ning toonud mõnele fännile pisarad silma. «See oli ka minu jaoks Hispaanias elades suurim kultuurišokk,» nendib aga üks fännidest, keda tabas Hispaania Netflixi avades üllatus.

Netflixi uue dokumentaalsarja «Harry & Meghan» ilmumine on vallandanud Tiktokis tormi, kuid mitte sel põhjusel, miks arvata võiks. Tiktoki kasutaja Sofia oli jahmunud, kui nägi, et Hispaania Netflix tõlkis sarjas prints Harry nime. Postitus levis kiiresti üle maailma, tekitades omamoodi kultuurikokkupõrkeid. Mõned inimesed väljendasid selle ootamatu tõlke üle hämmastust, teised aga kaitsesid Netflixi, vahendab The Sun

Veidra vea avastas Tiktoki kasutaja Sofi4.gr, kui ta vaatas 8. detsembril esilinastunud kauaoodatud dokumentaalsarja esimest osa. Ta laadis üles ekraanipildi sellest, kuidas Harry ja Meghani sarja sihtleht platvormil välja näeb. «Hispaanias tõlgiti Harry nimi,» kirjutas ta suurte tähtedega video juures, kus ta on šokis ja hoiab kätt suu ees. Hispaanias oli saanud Harry ja Meghani sarjast «Enrigue y Meghan».

Hispaania Netflixis tõlgiti prints Harry nimi.
Hispaania Netflixis tõlgiti prints Harry nimi. Foto: Kuvatõmmis The Sun väljaandest.

Üks kommenteerija kirjutas postituse all: «Olin Hispaanias kolm kuud ja kuninglik perekond oli pidevalt uudistes, kuid mul polnud kuni eelmise nädalani aimugi, kellest nad räägivad.» Teine lisas: «See oli ka minu jaoks Hispaanias elades suurim kultuurišokk.» Kolmas aga imestas: «Kuidas saab nime tõlkida? Nimi on nimi.»

Mõned sotsiaalmeedia kasutajad olid hämmeldunud, kui said teada, et hispaanlased ja teistest riikidest pärit hispaania keele kõnelejad tunnevad Briti kuninglikku perekonda täiesti teiste nimedega.

Samuti olid inglise kasutajad üllatunud, kui avastasid, et Hispaania Netflixis on ka kuningas Charlesi nimi muudetud.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles