Kaheeurosel mündil kujutatud «Slava Ukraini» ajab ekrelasi marru: nagu mis mõttes? Rõve lihtsalt... (9)

Merilyn Närep
, päevatoimetaja
Copy
Foto: Erakogu/Eesti Panga koduleht/Elu24 kollaaž

«Kas sa tead veel maailmas mõnda riiki, kes oma rahatähed pühendaks teisele riigile?» küsib Tartu linnavolikogu ja Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna liige Silver Kuusik Facebookis tehtud postituse all. Nimelt ei meeldi poliitikule uuele kaheeurosele mündile kirjutatud lause «Slava Ukraini». «See münt tuletab meelde, et vabadus on ülim väärtus, millel on väga kõrge hind,» sõnas Eesti Panga president Madis Müller.

Tartu linnavolikogu ja Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna (EKRE) liige Silver Kuusik postitas möödunud aasta viimasel päeval ühismeediasse pildi kaheeurosest mündist. Täitsa tavalise mündina tunduva kaheeurose peal on aga kujutatud midagi, mis poliitikule üldse ei meeldi. «Ei ole võimalik. Ka see lollus jõudis veel siia aastasse!» kirjutab ta pildi all.

Nimelt algas 8. juulil Ukrainale ja vabadusele pühendatud kaheeurost münti sisaldava mündikaardi müük, mille tulu läheb Ukraina vabadusvõitluse toetamiseks. Mündi tagaküljel on kirjas lause «Slava Ukraini». Erikujundusega mündi kujundas Eesti Kunstiakadeemias (EKA) õppiv noor Ukraina sõjapõgenik Daria Titova. «Tundsin end halvasti ja süüdi, sest mina ärkan päikesekiirte, paljud ukrainlased aga rakettide ja pommide heli peale. Selle tunde väljendamiseks joonistasingi mündile tüdruku, kes kaitseb lindu oma käes,» ütles Titova.

Kommentaarid (9)
Copy
Tagasi üles