KUMMALINE ⟩ Kristiine elanikke häirib selgusetu heli. «Mis kõva lärm meid jälle varahommikul äratas?» (1)

Triin Roos
, Elu24 reporter-toimetaja
Copy
Kristiine linnaosa. Foto on illustreeriv.
Kristiine linnaosa. Foto on illustreeriv. Foto: Raigo Pajula / Postimees

Kristiine linnajaos elavat naist äratab iga nädala alguses kummaline müra. Kui eelmisel aastal oli tugevat heli kuulda vaid mõned korrad, siis alates selle aasta algusest äratab lärm teda üles igal esmaspäeval. «Kes oskab öelda, mis kõva lärm meid jälle kell 7.17 hommikul äratas Haigru tänava kandis ja kes seda tekitab pidevalt?» küsib naine.

Jaanuari alguses kirjutas Tallinnas Kristiine linnaosas elav Kadri sotsiaalmeedias postituse, kus küsis, kas keegi oskab arvata, mis põhjustab mõnel hommikul sellist lärmi, et lausa üles ajab. «Kes oskab öelda, mis kõva lärm meid jälle kell 7.17 hommikul äratas Haigru tänava kandis ja kes seda tekitab pidevalt? Nagu lööks keegi mingeid suuri kõvasid asju kokku umbes kümme korda,» selgitas ta oma postituses.

«Mina elan Meleka tänaval. Lärmi kuulsin umbes viis korda möödunud aastal, alati kella seitsme kandis hommikul, vahel natuke varem isegi, enne seitset. Mõnikord on ilmselt uni nii sügav, et ei ärka selle peale, aga vahel siis ikka äratab üles. Selle aasta algusest on aga müra sagenenud ja igal esmaspäeval kella seitsme ajal ärkan seepeale üles,» rääkis naine ja lisas, et talle meenutab see hääl seda, nagu lööks keegi hiigelsuuri metallpulki maa sisse.

Postituse kommenteerijad pakuvad, et müra allikas võib olla prügikonteinerite tühjendamine. «Pakun välja, et tegemist võib olla tööstuslike prügikonteinerite tühjendamisega. Olen selle probleemiga umbes seitse aastat pidanud võitlema, kuni linnapeani välja,» avaldab Gunnar. Kadrile tundub see tõenäoline ja ta leiab samuti, et prügivedu võib olla lärmi põhjustaja. «Äkki on üks halva kuulmisega prügivedaja, et nii hirmsasti kolistab. Ilmselt siis taotakse metallist konteinerit vastu autot. Ma arvan, et samal ringil toimub see mitmes kohas,» ütleb Kadri.

Prügiauto. Foto on illustreeriv.
Prügiauto. Foto on illustreeriv. Foto: Taavi Sepp

Linnavalitsuse esindaja ei oska öelda, mis täpselt hommikust lärmi põhjustab. «Uurisime asjaolusid ning kahjuks ei oska öelda, mis võib olla müra tekitajaks. Müra allika kohta infot ei ole. Saaksime erinevate müra põhjuste üle spekuleerida, kuid täpne info ja kinnitus puudub,» ütles Kristiine linnaosavanem Jaanus Riibe.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles