Hoiatus!

Järgnevad kujutised võivad olla häiriva sisuga. Kas soovid jätkata?
Jah Ei

ILUTULESTIK HIRMUTAB LOOMI Heiki Valner: Nõmmelt kuni Pääskülani elavaid koeri tasub otsida Tabasalust Laulasmaani (3)

Heveli Tuisk
, REPORTER- TOIMETAJA
Copy
Loomapäästegrupi juht Heiki Valner
Loomapäästegrupi juht Heiki Valner Foto: Sander Ilvest

Loomapääste sai kohe peale aastavahetust kurva teate. Järvevana teel jäi auto alla ilutulestikku kartnud koer, kes vaagub Loomade Kiirabi kliinikus hinge. «Selline sitt uudis siis aasta alguseks. Ei midagi erilist, sest me aastad algavadki enamasti niimoodi!» teatab loomade päästeingel Heiki Valner sotsiaalmeedias.

«Hetk tagasi andis päästeamet teada, et koer Järvevana teel auto all – ainult silmad liiguvad, muidu kutu,» kirjeldas Heiki Valner koera seisundit, kelle ta aasta esimestel tundidel Loomade Kiirabi kliinikusse arstide hoole alla saatis.

Koera ellujäämisvõimalus on Valneri sõnul nullilähedane, kuid mees palus teha siiski kõik, mis võimalik, et neljajalgse elu päästa.

Ta paneb inimestele südamele, et lisaks rõõmu pakkumisele ilutulestik ka tapab.«Surnud linde me Tallinnas ei näe – lähevad merele ja upuvad sääl. Silma alt ära ja probleemi pole. Pohhui! Keda me näeme? Omi lemmikuid,» ei hoia mees end väljaütlemistega sugugi tagasi.

Lähtudes oma kogemustest, sõnas Valner, et hirmunud koerad jooksevad väga kaugele. «Teisi piirkondi ma väga ei tea, aga Tallinnas Nõmmelt kuni Pääskülani elavaid koeri tasub otsida Tabasalust Laulasmaani. Enamasti oleme nad sealt leidnud. Loomal hirm suur ja ega ta tagasi vaata, kui «suur sõda» lahti läheb.»

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles