Elektroonilised kirjad pole vähendanud jõuluvanale kirjutamist

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soome Jõuluvanamaa «päkapikud» laste saadetud kirjadega
Soome Jõuluvanamaa «päkapikud» laste saadetud kirjadega Foto: Reuters / Scanpix

Ülemaailmse postiliidu kinnitusel pole tänapäeva tehnilised võimalused nagu e-post, tekstisõnumid ja suhtlusportaalid vähendanud vanamoodsalt käsitsi kirjutatud kirjade saatmist jõuluvanale.

Postiliidu andmetel näitab jõuluvanale saadetavate kirjade arv pigem kasvutendentsi, kirjutab abc.net.au.

«Näiteks 2006. aastal saadeti jõuluvanale kuus miljonit kirja. Selle aasta kirju ei saa veel kokku lugeda, sest suur osa kirjadest saadetakse alles jõulude eelsel nädala, mis on praegu,» sõnas postiliidu pressiesindaja Laurent Widmer.

Widmer jätkas, et nende organisatsiooni kuuluvas 191 riigis tegelevad jõulupostiga viis miljonit postitöötajat.

«Jõuluvanal on viis miljonit abilist, kes vastavad kirjadele ning edastavad jõulukaarte, pakke ja kirju,» lausus esindaja.

Ta jätkas, et tavaliselt pannakse aadressile «Jõuluvanale Põhjanabal» saadetud kirjadele märge «adressaat teadmata», kuid paljudes riikide postiteenused on loonud osakonnad, kus tegeldakse jõuluvanale saadetavate kirjadele vastamise ja edastamisega.

Postiliidu kinnitusel saab Soome Jõuluvanamaa kõige rohkem jõuluvanale saadetud kirju. Nii näiteks sai Soome 2006. aastal 90 protsenti laste poolt jõuluvanale saadetud kirjadest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles