Siret Kotka: ma ei tea ühtegi teist poliitikut, kes Savisaare kingadesse suudaks astuda (2)

Copy
Triigist pärit Siret Kotka tõusis Keskerakonna esimehe Edgar Savisaare lemmikuks juba siis, kui eile parlamenti jõudnud neiu veel kesknoorte tegemisi vedas. Hundisilma jaanikul on Siret Kotka alati kohal. Pildil koos erakonna esimehe enda ja laulja Heidy Tammega.
Triigist pärit Siret Kotka tõusis Keskerakonna esimehe Edgar Savisaare lemmikuks juba siis, kui eile parlamenti jõudnud neiu veel kesknoorte tegemisi vedas. Hundisilma jaanikul on Siret Kotka alati kohal. Pildil koos erakonna esimehe enda ja laulja Heidy Tammega. Foto: Aarne Mäe

«Ta on Eesti ajaloo legend,» meenutab äsja meie seast lahkunud Edgar Savisaart tema kunagine abiline Siret Kotka. «Tema kõrval oli poliitikat teha põnev.»

Täna, 29. detsembril, lahkus meie seast Eesti endine peaminister Edgar Savisaar. 

«Jään teda meenutama väga suure poliitikuna, tänu kellele sai suuresti võimalikuks Eesti taasiseseisvumine,» sõnab Siret Kotka.

Kotka sõnul oli Savisaar selline mees, kes ei jätnud tähelepanuta ühtegi pisiasja. «Ta ei tegelenud ainult suurte tegudega, vaid leidis alati aega väiksematele asjadele. Meenutan aega, kui tegin oma esimesi arvamusartikleid. Ta võttis alati vaevaks need enne läbi lugeda ja korrigeerida. Need märkused olid väga õpetlikud.»

Savisaar oli olnud see, kes õpetas Kotkat märkama ja austama ümbritsevat. «Ta õpetas mind austama inimesi, eriti teadlasi, kultuuriinimesi ning ettevõtjaid, ja seda, kuidas nendega arvestada,» täpsustas naine.

Siret Kotka sõnul ei ole Eesti poliitika enam Savisaareta põnev, vaid tavapärane.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles