LÄHEDANE ALLIKAS ⟩ Edgar Savisaar sai enne surma mitu insulti järjest

Katrin Lust
, Elu24 peatoimetaja
Copy
25.03.1990. Rahvarinde poliitiline rahvakoosolek Tallinna Tehnikaülikoolis, millel osalesid Leedu Ülemnõukogust külalised. Pildil Edgar Savisaar.
25.03.1990. Rahvarinde poliitiline rahvakoosolek Tallinna Tehnikaülikoolis, millel osalesid Leedu Ülemnõukogust külalised. Pildil Edgar Savisaar. Foto: Peeter Langovits / ETA

Edgar Savisaar oli Elu24 allika sõnul enne surma raskelt haige ning teda tabas lausa mitu insulti järjest. «Arstid tegid tema elu päästmise nimel tõesti kõike,» märkis Elu24-le Savisaare lähedane allikas, «kohale toodi isegi üks välismaa kirurg!»

Teade Edgar Savisaare surmast tabas meid täna pärastlõunal, kui endise peaministri ja Tallinna linnapea lahkumist meie seast kinnitas tema eksabikaasa Vilja Toomast.

Elu24 anonüümsust palunud allikas ütles, et Savisaare tervis oli enne surma väga kehv ning teda tabas lausa mitu insulti järjest. Allika sõnul oli olukord nii kriitiline, et kohale toodi isegi üks välismaa kirurg, kes tegi Savisaarele südame-veresoonkonna lõikuse.

«Savisaarel oli mitu trombi järjest ning üritati leida selle tekke põhjust ja välismaalt siia toodud arst opereeris teda,» märkis anonüümsust palunud Savisaare lähedane, kelle sõnul tegid Ida-Tallinna keskhaigla arstid kõik, et mehe elu päästa.

Savisaar põdes kõrgvererõhutõbe, suhkruhaigust ning ta oli üle elanud mitu infarkti. Lisaks olid tal jala kaotuse tõttu fantoomvalud, mis vajasid samuti pidevat ravi.

«See lõpp oli tõesti talle raske ja haigused ei läinud paremaks,» lisas allikas. «Prooviti kõike, et tema elu päästa. Arstid andsid endast maksimumi! Viimased kuud olid talle juba väga rasked! Ja kui tervis on kehv, siis ega ei taha ka kellegagi suhelda ja nii juhtus ka Edgaril. Ta oli lihtsalt väga haige!»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles