Edgar Savisaare ihuarst Peep Põdder: mul on väga kurb, see on valus kaotus (3)

Copy
Peep Põdder.
Peep Põdder. Foto: Eero Vabamaegi/Postimees

«Iga arsti jaoks on surm kaotatud lahing. Mul on väga kurb,» sõnab lahkunud Edgar Savisaare ihuarst Peep Põdder.

Täna, 29. detsembril, lahkus meie seast Eesti endine peaminister Edgar Savisaar. Uudist kinnitab Savisaarega 13 aastat abielus olnud Vilja Toomast. «Jah, see vastab tõele. Ka mina sain selle kurva uudise mõni aeg tagasi teada,» sõnab Toomast.

«Iga arsti jaoks on surm kaotatud lahing. Mul on väga kurb. Kahju on, et kaotasin sõbra, see on valus kaotus,» ütleb Edgar Savisaare ihuarst Peep Põdder. Ta tõdeb, et Edgaril oli palju haiguseid, verevarustushäired, kõrge vererõhk ning suhkrutõbi. Need on rasked tervisehädad, millega ta pidi iga päev elama.

«Kindlasti mitte ainult mina, vaid kõik arstid, kes Edgariga kokku puutusid, kõik püüdsid teda aidata ja andsid endast maksimumi, aga mingil hetkel saab bioloogiline kell otsa,» nendib Põdder. «Ilmselt sai Edgari bioloogiline kell otsa, sest ta kannatas nende kõigi haiguste all. Ta tervis oli lõpus kehv, et mingis mõttes ei olnud see üllatus, mis juhtus.»

Edgar Savisaar oli Eesti taasiseseisvumise üks võtmefiguure, legendaarne poliitik ja üks Rahvarinde asutajaid, taasiseseisvumisaja üleminekuvalitsuse peaminister aastatel 1990–1992 ja Eesti Keskerakonna pikaajaline esimees.

Savisaar oli aastatel 1992–1995 riigikogu aseesimees, 1995. aastal oli ta siseminister, 1996–1999 Tallinna linnavolikogu esimees. Ta oli 2001–2004 ja 5. aprillist 2007 kuni 9. novembrini 2017 Tallinna linnapea.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles